Лондонський фінтех Carmoola залучив $125 млн. Серед співзасновників — українці

Лондонський стартап Carmoola, що займається кредитуванням авто, залучив $125 млн. Про це написало видання Tech.eu. Серед співзасновників фінтеху два українці — Роман Сумніков та Ігор Гордійчук.

  • Фінтех Carmoola, який описує себе як neo car finance, був запущений у 2022 році Айденом Рашбі, Емі Маккечні та українцями Романом Сумніковим й Ігорем Гордійчуком. Штаб-квартира Carmoola знаходиться у Лондоні, але згідно з інформацією на LinkedIn, більшість розробників — у Львові.
  • Стартап розробляє додаток, що дозволяє користувачам брати кредит на авто та сплачувати його за персональним планом. Як стверджують в компанії, її продукт спрощує клієнтам процес перевірки автомобіля, отримання фінансування, оплати — це можна зробити онлайн або в салоні за допомогою віртуальної картки.
  • В рамках нового раунду Серії А, Carmoola отримав понад $10 млн від QED Investors, VentureFriends, InMotion Ventures, а також інвестиційного відділу компанії Jaguar Land Rover. Інші $115 млн надійшли від британського банку Natwest у вигляді кредитного фінансування.
  • Свіжі інвестиції дозволять Carmoola масштабуватися та залучити більше клієнтів. Крім цього, стартап планує збільшити команду до 20 спеціалістів.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук