Ajax Systems відмовилась від ФОП, працюватиме за трудовим законодавством

1

Компанія Ajax Systems оголосила про реструктуризацію української частини бізнесу. Це означає, що в команді повністю відмовилися від ФОП-моделі співпраці та зменшили кількість юридичних осіб. Про це повідомляє тг-канал «Дія City».

  • Таким чином Ajax Systems намагаються добитися оптимізації податкового навантаження.
  • В компанії також повідомили, що використовують пільгове оподаткування на працю, ПнВК, а також можливість бронювання співробітників.

Також в компанії окремо повідомили AIN.UA, що працюватимуть в рамках загального трудового законодавства.

Чому це цікаво?

Рік тому, перед початком повномасштабного вторгнення Ajax Systems вступив до «Дія City» — податкового режиму для технологічних компаній. Після 24 лютого компанія усього за 5 тижнів релокувала завод у безпечніше місце та повністю відновила виробництво.

Також CEO Ajax Systems Олександр Конотопський пояснив чого ще не вистачає для повноцінного функціонування «Дія City». За його словами, це ухвалення закону про «Маски-шоу стоп» та скасування будь-яких обмежень, які пов’язані з валютними операціями. У тому числі можливість виплачувати заробітну плату співробітникам у будь-якій обраній валюті, адже без цього рішення юрисдикція серйозно програє будь-яким іншим.

«Також не вистачає запровадження режиму індустріальних парків, адже це можливість для експортних компаній без мита і без ПДВ ввозити/вивозити засоби виробництва і компоненти. Технологічні компанії — це не тільки soft. Наприклад, увесь military tech — це soft&hard», — каже Конотопський.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук