Midjourney — AI для генерації зображень. Як з ним працювати

Midjourney — це нейромережа, що перетворює написаний користувачем текст на зображення, які потім можна використовувати навіть у комерційних цілях. Звичайно, поки вона не може замінити людського дизайнера, але з простими завданнями, які не вимагають високої точності та відповідності справляється легко.

В цьому матеріалі редакція AIN.UA розповість про особливості використання нейромережі Midjourney, авторські права на згенеровані нею зображення та шляхи отримання практично необмеженої кількості генерацій без платної підписки.

Що таке Midjourney і як нею користуватися?

Midjourney — це генеративна нейромережа, що може створювати зображення на основі текстового опису, наданого користувачем. Такі зображення можна використовувати в блогах, соцмережах, ЗМІ, проте про юридичні особливості та права користувачів ми поговоримо нижче.

Midjourney наразі доступний лише через бота Discord. Користувачі можуть генерувати зображення через пряме спілкування з ботом на офіційному сервері Midjourney або шляхом запрошення бота на сторонній сервер. 

Як згенерувати зображення в Midjourney: 

  1. Заходимо на сайт Midjourney, натискаємо кнопку «Join the Beta» і потрапляємо на офіційний канал Midjourney в Discord;
  2. У Discord сервері Midjourney необхідно вибрати розділ Newcomer rooms і перейти у гілку Newbies;
  3. Відкриваємо чат і вводимо команду /imagine (система автоматично додасть тег Promt);
  4. Далі вводимо опис бажаного зображення та додаткові параметри до нього. Додатковими параметрами можуть бути вибір стилістики, розмір зображення, атмосфера та будь-які інші деталі.
  5. У відповідь нейромережа генерує 4 варіанти зображення. Під результатом також з’являться додаткові кнопки для більш точного результату: U — дозволяє вибрати одну картинку із запропонованих та деталізувати її та V — дозволяє створити ще 4 варіанти вибраної картинки. 

Які умови використання згенерованих зображень?

Midjourney-1

Як ви зможете використати отримане зображення? На офіційному сайті Midjourney є розділ «Умови використання», де прописані як права користувача, так і права, які користувач сервісу надає Midjourney. Щодо некомерційного використання з цього розділу нас цікавить два пункти правил:

«Використовуючи Послуги, ви передаєте компанії Midjourney безстрокову, всесвітню, невиключну, субліцензійну, безплатну, безвідкличну ліцензію на авторське право на відтворення, підготовку похідних робіт, їх публічний показ, відтворення, субліцензування та розповсюдження, що поширюється на текстові та графічні підказки, які ви вводите в або активи, створені службою за вашим описом. Ця ліцензія діє після розірвання цієї Угоди будь-якою стороною з будь-якої причини».

Таким чином, перше, про що нас повідомляє компанія — це про її право на подальше відтворення, редагування, демонстрацію та практично будь-яке інше використання згенерованих вами зображень чи текстових підказок для нейромережі. Крім того, такі самі дії може виконувати й будь-який інших користувач сервісу, а не лише компанія. Проте й користувачі мають певні права.

«Згідно з вищезазначеною ліцензією, ви володієте всіма активами, які створюєте за допомогою наших послуг, наскільки це можливо згідно з чинним законодавством. Ваше право власності на створені вами активи зберігається, навіть якщо протягом наступних місяців ви знизите або скасуєте своє членство. 

Таким чином авторські права на згенерований контент належать користувачу, який створив картинку. Користувач може відносно вільно розпоряджатися згенерованим зображенням — викладати його на сайти, створювати постери, одягу та інші речі з цим зображенням. Проте такі самі дії можуть робити й інші користувачі Midjourney, які побачать/відтворять це або подібне зображення.

Midjourney-2

Якщо говорити про комерційне використання, то тут вже необхідно купувати преміум підписку Midjourney, оскільки в правилах компанії написано, що ви не є власником активів, якщо використовуєте безплатну версію сервісу.

«Якщо ви не платний учасник, ви не володієте створеними вами активами. Натомість Midjourney надає Вам ліцензію на Об’єкти згідно з міжнародною ліцензією Creative Commons Noncommercial 4.0 Attribution («Ліцензія на об’єкти»)».

Ця ліцензія передбачає, що ви маєте дотримуватись наступних правил:

  • Можете вільно ділитись (обмінюватися) — копіювати та розповсюджувати матеріал на будь-якому носії та у будь-якому форматі;
  • Можете вільно адаптувати (створювати похідні матеріали) — робити ремікси, видозмінювати та створювати нове, спираючись на вихідний матеріал;
  • Мусите забезпечити відповідну вказівку авторства, надати посилання на ліцензію, та позначити зміни, якщо такі були зроблені. 
  • Не маєте права використовувати цей матеріал у комерційних цілях.

При цьому платні користувачі отримують права на комерційне використання результатів роботи Midjourney. Крім того, як сказано в правилах, ви зможете обійти деякі з цих загальнодоступних налаштувань, які роблять вашу роботу доступною інших користувачам.

Скільки коштує використання Midjourney?

Midjourney-3

Midjourney — це платна нейромережа, яка має безплатний демо-доступ, в якому доступна генерація всього 25 зображень. Крім того, передбачається, що прості користувачі спілкуються з нею в загальному чаті, де всі бачать ваш запит і результат роботи нейромережі, а величезна кількість запитів не дозволяє адекватно користуватися генерацією.

Крім базового безплатного користування Midjourney пропонує також і три тарифних плани на вибір: Basic, Standard та Pro, які відрізняються між собою ціною, кількістю доступних генерацій в режимах Relax (коли нейромережа який обробляє запити по черзі) та Fast (обробляє запит із найвищим пріоритетом в режимі реального часу).

  • Безплатний. Демо-версія сервісу з обмеженою кількістю генерацій.
  • Basic Plan. Вартість тарифу — $10 на місяць. До нього входить: 200 генерацій картинок, 3 генерації у режимі «Fast» одночасно;
  • Standard Plan. Вартість тарифу — $30 на місяць. До нього входить: необмежена кількість генерацій картинок у режимі «Relax», 15 годин у режимі «Fast», 3 генерації у режимі «Fast» одночасно;
  • Pro Plan. Вартість тарифу — $60 на місяць. До нього входить: необмежена кількість генерацій картинок у режимі «Relax», 30 годин у режимі «Fast», генерація у приватному режимі, 12 генерацій у режимі «Fast» одночасно.

Як користуватися Midjourney безкоштовно і без обмежень?

Якщо вам недостатньо 25 генерацій зображення, проте не потрібні додаткові переваги платних тарифних планів, то є спосіб отримати практично нескінченну кількість генерацій. Для цього необхідно:

Midjourney-4
  • Зайти в Discord та створити власний сервер, натиснувши на «+» у списку доступних вам серверів;
  • У вікні «Створити сервер» вибрати «Створити власний», а потім «Для мене та моїх друзів». Вигадати будь-яку назву для нового серверу та завершити його створення;
Midjourney-5
  • Зайдіть в Discord Midjourney, знайдіть категорію Newcomer rooms і перейти у гілку Newbies. Там ви знайдете акаунт бота Midjourney. Натисніть на нього, виберіть пункт «Додати на сервер» і додайте його в новостворений сервер.
  • Переходимо на свій сервер. Щоб запустити бота, у чаті пишемо /image та вибираємо цю команду зі списку. Бот попросить погодитись з правилами користування і після цього почне працювати на вашому приватному сервері, де ваші повідомлення і його генерації не бачить ніхто крім вас.
  • Проте в на цьому сервері досі діє обмеження у 25 зображень на акаунт. Тому робимо наш сервер відкритим і доступним за посиланням. Для цього потрібно знайти сервер у списку зліва та вибираємо «Запросити людей».
  • Далі натискаємо «Редагувати посилання на запрошення. В налаштуваннях робимо так, щоб термін дії посилання «Ніколи» не закінчувався і кількість використань була «Без обмежень», щоб не довелося оновлювати його раз на тиждень.
Midjourney-7
  • Тепер вам потрібно скопіювати нове посилання та вийти з облікового запису в Discord з якого ви створили сервер.
  • Відкрити нову вкладку в режимі інкогніто і перейти по скопійованому посиланню. Вигадати ім’я користувача, натиснути «Продовжити». І пропустити «Завершення реєстрації».
  • Таким чином ви можете в 3 кліки створювати безмежну кількість акаунтів без використання пошти та паролів, на кожному з яких у вас буде по 25 генерацій з доступом до попередньої історії спілкування з ботом.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук