Finmap залучив 1 млн євро у новому раунді інвестицій

Сервіс обліку грошей для сучасного бізнесу Finmap залучив 1 млн євро у новому раунді інвестицій. Лід-інвестором став американсько-польський венчурний фонд SMOK Ventures.

Про інвестиції

Олександр Соловей, Дмитро Дубілет та Іван Каунов
  • Лід-інвестор — американсько-польський венчурний фонд SMOK Ventures.
  • Також до інвестування долучились чеський інвестиційний фонд Presto Ventures, лід-інвестор у попередньому раунді, інвестиційна компанія Capital Genetics зі Словенії та CEO tbi bank Петр Барон.
  • Фінансування буде спрямоване на маркетинг та локалізацію сервісу у країнах експансії — Польщі та Туреччині, посилення присутності в англомовних та іспаномовних країнах та розширення команди.
  • На сьогодні понад 2500 бізнесів використовують Finmap для щоденного менеджменту фінансів. За останній рік кількість іноземних клієнтів сервісу збільшилась у 3 рази — з 11% до 36%. Українські підприємці досі становлять вагому кількість клієнтів — 64%.

Пол Брагіель, співзасновник SMOK Ventures та GP фонду, за свою професійну кар’єру інвестував у понад 400 компаній, зокрема в «єдинороги» UBER, Stripe, Niantic, Unity та Zappos. Для фонду це перша інвестиція в український проєкт.

«Я познайомився з командою Finmap у 2021 році, одразу після того, як вони залучили pre-seed раунд фінансування та прагнули підкорити світ. Потім сталося вторгнення росії, втрата доходів, і їм довелося починати фактично з нуля. Я був вражений стійкістю Олександра і команди, які швидко реструктуризували компанію і зосередились на зростанні за межами українського ринку. Вважаю, що Finmap пропонує рішення, які наразі особливо актуальні для кожної малої та середньої компанії у світі, що турбуються про власні грошові потоки», — зазначив Борис Мусєлак, співзасновник SMOK Ventures.

Про Finmap

Команда Finmap

Finmap заснували у 2019 році серійні підприємці Олександр Соловей та Іван Каунов. На початку 2021 року до команди приєднався Дмитро Дубілет.

Основний продукт Finmap — хмарний сервіс та iOS-застосунок, який допомагає власникам бізнесів просто та зручно вести облік грошей своєї компанії та персональних фінансів підприємців. Власники бізнесу мають можливість бачити в реальному часі, що відбувається в їхньому бізнесі з точки зору грошей, уникати касових розривів та приймати правильні рішення.

У Finmap доступні інтеграції з 2000+ європейськими банками та сервісами PayPal, Wise, Revolut, ApiXDrive, Fondy тощо. А також керувати криптопортфелем. Для українських користувачів доступні інтеграції з Приват Банк, monobank, ПУМБ. У найближчих планах також додавання опції інвойсингу — функції для виставлення рахунків-фактур.

Перші інвестиції Finmap залучив у 2020 році у вигляді державного гранту. Український фонд стартапів (USF) за результатами четвертого PitchDay інвестував у проєкт $50 000. У 2020 та 2021 роках компанія залучила два раунди інвестицій від європейських та ангельських інвесторів.

Finmap після повномасштабного вторгнення

Команда Finmap працює повністю віддалено та налічує 59 спеціалістів. 80% фахівців продовжують перебувати на території України. Проте повномасштабне вторгнення росії в Україну вплинуло й на Finmap. У квітні 2022 року Іван Каунов, співзасновник та Head of Growth компанії, був мобілізований до лав Збройних Сил України як офіцер запасу.

«Попри всі випробування, що переживає наша країна та бізнес, ми продовжуємо працювати та зростати. Я надзвичайно пишаюсь своїм бізнес-партнером та командою, їх завзяттям та підтримкою, які надихають мене кожного дня», — розповідає Каунов.

Після отримання поранення деякий час проходив реабілітацію, і згодом повернувся назад до підрозділу авіаційної розвідки, де й перебуває й наразі. Про Івана Каунова та його службу AIN.UA писав окрему історію, яка доступна за посиланням.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук