Superhumans Ставніцера отримав $16,3 млн від Говарда Баффета

Медична клініка Superhumans, проект співвласника морського порту TIS та засновника SD Capital Андрія Ставніцера, отримала благодійний внесок у $16,3 млн від Howard G. Buffett Foundation, фонду Говарда Баффета, старшого сина мільярдера Воррена Баффета. Про це засновник проекту повідомив у Facebook.

Засновник проекту Андрій Ставніцер та Говард Баффет, фото — Facebook Ставніцера

Що це за проект

Superhumans — це медична клініка, яку підприємець запустив у серпні 2022 року на Львівщині. Вона спеціалізується на протезуванні — біонічних протезах, які дозволяють маніпуляції з рукою за рахунок м’язової активності, а також на реконструкції та лікування ПТСР для постраждалих від війни. Окрім протезування кінцівок, клініка займається пересадкою шкіри, створенням екзоскелетів та реабілітацією. Центр розрахований на 2800 пацієнтів щороку.

Вона працює на базі Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи, в орендованому корпусі. Клініка надає безкоштовні послуги постраждалим від війни військовим та цивільним. У наглядовій раді клініки: Олена Зеленська та міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Фото з презентації клініки

Для фінансування клініки проводили гучні кампанії: зокрема, Андрій Данилко продав на аукціоні Rolls Royce Silver Shadow, який належав Фредді Мерк’юрі, а отримані 250 000 фунтів стерлінгів передав клініці. Детальніше про Superhumans, а також про її кошторис можна прочитати у презентації.

За словами Ставніцера, одна із цілей клініки — надавати постраждалим людям сучасні протези та зменшити необхідність для українців, скалічених війною, шукати такі послуги за кордоном.

На що спрямують кошти

Майже одразу після запуску команда почала фандрейзингову кампанію. За місяці пошуку вони, за словами Ставніцера, зустрічалися з кількома сотнями фондів та бізнесменів по всьому світі.

«На кожній другій зустрічі звучало питання «чи не боїтеся ви будувати в Україні під час війни?». У Говарда з цим повне розуміння: він розділяє нашу впевненість, що нові якісні медичні сервіси для постраждалих від війни мають бути доступними в Україні якомога раніше», — пише підприємець.

За словами підприємця, у фандрейзинговій кампанії Superhumans допомагало те, що це — не класичний благодійний фонд, а також, що проект був зареєстрований у США, Британії, Україні та Польщі.

З отриманих $16,3 млн суму в $15,3 спрямують на реновацію та обладнання приміщень львівського госпіталю. А ще мільйон доларів витратять на закупівлю протезів для перших цивільних та військових пацієнтів клініки. Першими пацієнтами клініки стануть військові Андрій Гідзун та Віталій Іващук, які втратили руки унаслідок мінно-вибухових поранень. Їм поставлять біонічні протези верхніх кінцівок Hero Arms від британського Open Bionics.

Загалом повноцінний запуск та перші три роки роботи центру Superhumans, за оцінками команди проекту, потребують фінансування у $54 млн.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук