Mammoth — новий безкоштовний клієнт Mastodon для iOS і macOS

З моменту, як Маск купив Twitter, в соцмережу Mastodon, яка є найпопулярнішим аналогом Twitter,  прийшло понад 2 млн користувачів. Тепер до процесу міграції підключились й розробники сторонніх клієнтів, які раніше працювали з Twitter. Як повідомляє 9to5mac, для користувачів iOS і macOS вийшов додаток Mammoth — ще один сторонній варіант для доступу до соціальної мережі Mastodon.

Як працює Mammoth?

Однією з головних особливостей Mammoth є його багатоколонковий інтерфейс для iPad і Mac. Користувачі можуть бачити свою хронологію, згадки, уподобання, приватні повідомлення, закладки та профіль на одному екрані, просто прокручуючи. Стовпці можна налаштувати, щоб ви мали швидкий доступ до всієї необхідної інформації.

Програма створена, щоб зробити використання Mastodon на iPhone, iPad і Mac більш інтуїтивно зрозумілим. Наприклад, екран входу показує популярні сервери Mastodon і допомагає користувачам вибрати один із них під час створення нового облікового запису. На додаток, Mammoth повністю налаштовується, від його значка до кольору теми та способу відображення публікацій на часовій шкалі.

Mammoth дозволяє швидко скасовувати дописи після їх публікації, а також підтримує GIF-файли, опитування, картинку в картинці та перетягування. Додаток також включає підтримку ярликів Siri, блокування Face ID або Touch ID, комбінації клавіш і Share Extensions.

І, звісно, ​​під час використання Mammoth користувачі можуть розраховувати на всі основні функції Mastodon, такі як перегляд публікацій в хронологічному порядку, перевірка повідомлень, перегляд профілів інших користувачів, створення нових публікацій із медіафайлами та налаштування власного профілю.

Чому це цікаво?

Mammoth створив Шихаб Мехбуб, який раніше займався підтримкою та розвитком Aviary — стороннього клієнту для Twitter. Після останнього оновлення своїх політик Twitter оголосив, що платформа буде стягувати $100 на місяць за базовий рівень API.

Після цього багатьом розробникам сторонніх клієнтів довелось шукати нову нішу, оскільки працювати з Twitter по новим правилам виявилось невигідно. Наприклад ще в кінці січня 2023 розробники нині вже неробочого стороннього клієнта для Twitter — Tweetbot — запустили свій новий продукт — клієнт для Mastodon під назвою Ivory.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук