У Microsoft Flight Simulator створили доповнення з українським Ан-225 «Мрія»

Microsoft випустила доповнення до відеогри Microsoft Flight Simulator, яке дозволяє спробувати себе в ролі пілота цифрової копії літака Ан-225 «Мрія», що був знищений росіянами 27 лютого 2022 року під час вторгнення в аеропорт Гостомель під Києвом. Як повідомили в Мінцифрі, кошти, виручені Microsoft з продажу доповнення Mriya підуть на відновлення реального АН-225.

Як проходила розробка доповнення?

«Літак «Мрія» дійсно унікальний, адже не має аналогів у світі. Він побудований лише один. Це авіаційна знаменитість та символ України, про який знає кожен українець. Рівно рік тому окупанти знищили український літак. Але ми все відбудуємо і відновимо. Вдячний компанії Microsoft та ДП «АНТОНОВ» за ініціативу. Так, кожен зможе віртуально керувати найбільшим літаком і зробить свій внесок у відбудову української «Мрії», — зазначив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Над створенням цифрової «Мрії» працювали розробники, пілоти та інженери з різних країн. Вони створили детальну копію справжнього літака, з ідентичним дизайном та навіть звуками мотора. Реалістичність польоту на цифровому літаку протестували справжні пілоти української «Мрії» Дмитро Антонов, Кирило Волегов, Сергій Нечаєв та Євген Башинський. Усе для того, щоб гравець максимально реалістично почувався за штурвалом авіалегенди.

Куди будуть направлені кошти з продажу доповнення?

«Ми хотіли запустити цю версію саме на річницю руйнування літака, до 27 лютого. Наше бажання — зробити все можливе для відновлення Ан-225. Ми плануємо перераховувати кошти від доповнення Mryia add-on ДП «АНТОНОВ», яке відбудовуватиме цей потужний літак», — Йорг Ньюман, керівник Microsoft Flight Simulator.

Як пограти в Microsoft Flight Simulator?

Авіасимулятор від Microsoft дозволяє спробувати себе у ролі пілота літака. Усі ландшафти і краєвиди у грі ідентичні реальним. Гравець симулятора керує справжнім штурвалом та панеллю приладів. Перед початком гри необхідно обрати літак. Відтепер кожен охочий зможе підняти в небо і «Мрію». Гра доступна для Xbox, PC через Microsoft store та у Steam.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук