Microsoft Game Pass запускається в Україні (але поки лише на PC)

Microsoft оголосила, що з 28 лютого вперше запустить попередню версію PC Game Pass у 40 нових країнах, включно з Україною. Початково підписка буде доступна лише учасникам Xbox Insider Hub app, проте згодом стане загальнодоступною.

Що таке Game Pass?

Game Pass — це ігрова підписка Xbox, яка дає вам повний доступ до десятків ігор за щомісячну плату. Завдяки підписці користувачі Game Pass можуть безкоштовно грати в ігри від Microsoft та інших видавців.

Всього у підписки є три різні рівні — Console, якій дає доступ до ігрової бібліотеки на консолі Xbox, РС, який дає користувачам комп’ютерів з Windows доступ до подібної бібліотеки (за виключенням суто консольних релізів) та Ultimate, що включає обидві попередні підписки, а також надає значно більший каталог ігор (наприклад передплатники Xbox Game Pass Ultimate також отримують доступ до EA Play, сервіс з іграми від Electronic Arts).

Чому в Україні доступний лише один з варіантів підписки?

Початково підписка буде доступна лише учасникам інсайдерської програми Microsoft. Для того, щоб першим отримати офіційну підписку (а неофіційну в Україні використовують вже досить давно) користувачам потрібно буде завантажити програму Xbox Insider Hub та приєднатися до програми тестування Insider.

Крім того, в Україні буде доступна лише базова підписка РС, а інформації про запуск варіантів Console та Ultimate поки немає. Певно, це пов’язано з тим, що приставки Xbox хоч і продаються в Україні, але неофіційно. Це може бути «біла» техніка, легально ввезена та розмитнена, але сервіси та екосистема Xbox для українських користувачів поки що недоступні.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук