Підприємець створив фейковий LinkedIn фаундера – і отримав пропозицію від інвестора

Засновник стартапу Walnut Рошан Патель створив в LinkedIn фейковий акаунт стартап-фаундера з привабливим портфоліо. І вже за 24 години отримав першу пропозицію від венчурного фонду. Про це Рошан розповів в Twitter.

Фейковий фаундер на імʼя Чед Сміт, згідно з його LinkedIn, проживає у Нью-Йорку. Це молодий білий чоловік (фото Рошан згенерував з-допомогою штучного інтелекту), який покинув навчання у Стенфордському університеті заради роботи у Stripe. А Stripe – заради стартапу, над яким працює вже місяць. Наразі Чед проходить навчання у культовому акселераторі YCombinator.

В акаунті Чеда вказано, що це вже не перший його стартап, а ще він програміст і полімат (ерудит, людина, чий досвід охоплює значну кількість різних предметних галузей).

Упродовж 24 годин «Чеду» написав аналітик венчурного фонду з пропозицією познайомитися. У повідомленні він зазначив, що «Чеда» йому порекомендували декілька знайомих зі Stripe, тож інвестор вирішив придивитися до його нового стартапа і розповісти більше про свій фонд.

Наразі акаунт відсутній в LinkedIn, можливо, Рошан видалив його, щоб не провокувати інших інвесторів.

Чому це цікаво

Незважаючи на глобальну рецесію, яка вплинула, у тому числі на настрої та стратегії інвестування багатьох венчурних інвесторів в США, фонди ніколи не перестають шукати нових цікавих можливостей. Цей кейс яскраво ілюструє дану тезу, а ще те, що згадки респектабельних компаній та навчальних закладів у портфоліо фаундерів лишаються основними пріоритетами, на які звертають увагу інвестори при відборі потенційних кандидатів. Як кажуть в Кремнієвій долині, fake it «till you make it.

Не менш показовим на цю тему є кейс, коли користувач LinkedIn в своєму профілі вказав досвід буквально з усіх компаній FAANG. Але в якості користувача, а не співробітника. Перелік виглядає, як опис роботи у провідних хайтек-компаніях світу: Amazon, Google, Apple і так далі. Саме те, що шукають рекрутери, скануючи соціальну мережу на предмет цікавих кандидатів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук