Українські хакери зламали російський «Сбер»

Українські хакери з угруповання NLB зламали «Сбер» – це найбільший банк російської федерації. Про це повідомляється на Telegram-каналі угруповання.

  • Хакери вже злили у мережу дані клієнтів та співробітників «СберЛогістики». Архів важить 442 МВ.
  • Хакери заявили, що це лише частина скомпрометованих даних. Загалом вдалося зламати й інші проекти та сервіси з екосистеми «Сбера» та отримати доступ до баз даних, а також внутрішніх чатів розробників.
  • «Сбер» – найбільший банк росії, активи якого складають чверть банківської системи країни, а частка в банківському капіталі становить 30%. Ліцензії банку на роботу в Україні анулювали 25 лютого 2022 року, а в травні було прийнято рішення націоналізувати майно банку в Україні. Щоб якось компенсувати значні втрати, повʼязані із санкційним тиском на фінансову систему рф, з січня 2023 року «Сбер» почав працювати в анексованому Криму – це другий великий російський банк, який пішов на такий крок.
  • NLB – це угруповання українських хакерів, яке відоме зламами й інших великих російських компаній, банків та сервісів. Зокрема, mail.ru, в результаті чого у мережу були злиті понад 40 000 унікальних номерів телефонів та 1,2 млн унікальних адрес електронної пошти.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук