Чому я припинила допомагати людям і вам раджу

Читати на RU

Видання Medium опублікувало історію блогерки та спеціалістки з маркетингу КамМі Фам про те, чому вона припинила допомагати людям. AIN.UA наводить адаптований переклад матеріалу.


Мама навчала мене ніколи не давати непотрібних порад і не намагатися допомагати людям, якщо вони про це не просять. Я думала, що вона просто нечуйна. Але коли подорослішала, зрозуміла, що вона мала рацію. Мама — добра людина.

Суспільство завжди наполягає на необхідності допомагати ближньому. Я теж. Нам кажуть, що ми маємо допомагати людям просто так і навіть тоді, коли вони на це не чекають. Звісно, це неправильно. Випадковий прояв доброти може багато в чому змінити життя людини. Але кожна медаль має зворотний бік. І не варто замовчувати можливий альтернативний результат.

помогать людям-1
Життя — це складна комбінація добра і зла

Немає нічого абсолютно хорошого чи абсолютно поганого. У поганому завжди знайдеться щось хороше, а в доброму погане. Ідея допомагати людям не обов’язково погана. Але й не автоматично хороша. Ось причини, через які особисто я припинила допомагати людям.  І вам, можливо, теж варто.

1. Припиніть допомагати людям, які цього не заслуговують

Це непросто. Нас вчили, що треба допомагати людям. Тож тепер треба розучитися це робити. 

«У міру дорослішання, ви дізнаєтеся, що одна рука потрібна вам, щоб допомагати собі, а друга — допомагати іншим», Сем Левенсон.

Стартапери часто просять у мене поради. Я знаю, як тяжко втілювати стартап — я сама розвиваю один. І все-таки я припинила ділитися знаннями безплатно. Раніше люди постійно запрошували мене на каву, просто щоб скористатися моїм мозком. У вас у банку лежать кілька мільйонів венчурних грошей, а ви хочете отримати мою експертизу безплатно, навіть не заплативши за мій чай! Це неприйнятно.

Вони не розуміють, що мені потрібно годувати сім’ю, платити за рахунками й дотримуватися дедлайнів у роботі. Вони не розуміють, що час, витрачений  на чаювання з ними, мені потім доведеться компенсувати, працюючи до другої години ночі.

Якщо вони не вважають, що мій час має цінність, то я не маю на них часу!

Якщо людям на вас начхати, не допомагайте їм. Вони не заслуговують на вашу допомогу.

Зараз у відповідь на такі запрошення я просто називаю свою погодинну ставку та дістаю Square. Жорстко, але це суттєво полегшує моє життя й робить мене щасливішою. Люди сприймають мене серйозніше. Якщо комусь мої поради не по кишені, я можу запропонувати інший спосіб компенсувати мій час.

Правило 1: Ніколи не пропонуйте нічого безплатно.

Правило 2: Не забувайте про правило 1.

Коли вас наступного разу попросять безплатно виступити на конференції, не погоджуйтесь, доки не домовитеся про прийнятний гонорар. Якщо організатори не можуть розщедритися, попросіть натомість безплатний стенд, на якому ви могли б рекламувати свій бізнес, або безплатні квитки на конференцію. Це покаже, наскільки сильно вони хочуть отримати вас як спікера.
Люди завжди будуть експлуатувати вас, якщо ви дозволяєте їм це. У вас немає часу на те, щоб допомагати всім і кожному. Допомагайте лише тим, хто цього достойний. І краще почніть із себе.

помогать людям-2

— Мені потрібна твоя порада.

— Чому ти просиш мене сказати тобі, як проживати твоє життя?

— Я хочу, щоб було кого звинувачувати, коли все піде не так.

Якщо допомагаючи комусь, ви почуваєтеся нещасним, просто не робіть цього. Іноді доводиться бути егоїстом і ставити власні інтереси в пріоритет. Ігноруйте спосіб життя, який суспільство намагається нав’язати.

2. Припиніть допомагати людям, які не цінують вашу допомогу

Моя найбільша слабкість у тому, що мені подобається допомагати людям. Я допомагаю незалежно від того, просили мене про це чи ні. Але ніколи не знаєш, коли такий спосіб мислення зашкодить вам.

В одного мого колишнього клієнта справи йшли не надто добре. Моя команда провела кілька днів, аналізуючи дані, щоб зрозуміти, у чому проблема. Це не входило до наших зобов’язань, і рахунок за це я не виставляла. Ми робили це, бо вболівали за успіх клієнта. У результаті ми знайшли серйозні вади у його стратегії та бізнес-моделі. Ми показали клієнту свої інсайти — і він одразу ж звільнив нас.

Ми виконали роботу зі співчуття до клієнта. Але ми сказали йому те, що він не хотів чути. Ми втратили контракт, бо намагалися допомогти. І в результаті змусили людину нас ненавидіти за те, що висловили їй свою професійну думку.

Найпростіший спосіб перетворити друга на ворога — дати пораду, яку він не хоче чути.

Коли я пропоную комусь допомогу, я справді хочу допомогти. Але часто люди не готові прийняти її. Це нормально. На зміни потрібен час, і люди не завжди хочуть щось змінювати.

помогать людям-3

— Допоможи! Мої вуха мають жахливий вигляд!

— Може, час припинити їх жувати?

— Тебе ніхто не питав!

Не варто давати поради, якщо люди до них не готові. Якось вони можуть прийти й сказати, що в їхніх невдачах винні ви з вашими порадами. Я припинила допомагати людям, які не хочуть моєї допомоги. Менше драм, більше часу на себе.

3. Припинить допомагати, якщо не можете допомогти на 100%

Це найкритичніше. У жодному разі не можна пропонувати комусь допомогу, якщо ви не готові її надати. Я дуже часто це робила й досі шкодую.

— ДОПОМОЖИ!

— Мерщій хапай пораду!

— …

Кілька років тому мої батьки поїхали на місяць за кордон і попросили мене приглянути за будинком. Я гадки не маю, як поливати кімнатні рослини. Деякі я «перезалила», а деякі «недолила». Коли батьки повернулися, всі рослини були мертві. Якби попросили допомогти когось, хто розуміється на кімнатній флорі, улюбленці батьків були б живі. А мене відтоді на відстань гарматного пострілу до вазонів не підпускають.

Якщо у вас недостатньо часу або навичок, щоб допомогти людині, ви найпевніше нашкодите їй.

Це ніби сліпий вчив би малювати. Пропонуючи некваліфіковану допомогу, ви позбавляєте людей можливості знайти кращого кандидата. Отже, ваша доброта в деяких випадках теж може завдати шкоди людям. Один з найпростіших способів знищити стосунки з людиною — запропонувати їй допомогу, яку ви не в змозі надати.

Зрештою будь-що може закінчитися добре чи погано. І всі ми маємо знайти правильний баланс між цими двома крайнощами.

помогать людям-4

Завжди добре зважте все за і проти, перш ніж пропонувати комусь допомогу. Інакше це може коштувати вам часу, грошей та важливих для вас відносин — професійних чи дружніх.

Випадковий прояв доброти може врятувати комусь життя. А іноді й знищити.

Джерело: Medium

Автор: КамМі Фам, e-commerce- та digital-маркетолог, блогер

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук