44,4% читачів готові пожертвувати заробітком, щоб і далі працювати віддалено. Опитування AIN.UA

Читати на RU

Редакція AIN.UA провела чергове анонімне опитування, цього разу на тему «дистанційки». Ми запитали читачів, чи готові вони пожертвувати заробітком чи іншими можливостями, які надає роботодавець, щоб продовжити працювати з дому.

Дослідження: читачі AIN.UA анонімно відповідали на закриті та відкриті запитання. В опитуванні взяли участь 275 людей. Нижче наведено результати дослідження.

Як показало опитування, послаблення карантинних обмежень, пов’язаних з пандемією коронавірусу, призвело до того, що більшість роботодавців в Україні повертають співробітників до офісів.

  • 32,7% респондентів зазначили, що компанія частково повернула працівників до офісів.
  • 21,8% роботодавців планують це зробити. При цьому 19,6% повністю скасували ремоут.
  • 25,8% роботодавців не планують повертатися до докарантинного формату.

Ваш роботодавець повернув співробітників до офісів?

  • Цікаво, що 44,4% опитаних готові відмовитися від частини зарплати, щоб продовжити працювати вдома.
  • 28,3% з них готові недоотримувати 5% суми заробітку, а 18,3% респондентів можуть відмовити від 10%.
  • Додатково або замість урізання зарплати працівники готові відмовитися від інших можливостей, які пропонує компанія. Заради «дистанційки» 59,2% опитаних пожертвують додатковими «плюшками» (наприклад, медичною страховкою, курсами тощо).
  • 5,3% можуть відмовитися від премій та бонусів, 3,9% — від вихідних, а 3,3% пожертвували б відпусткою.

Розкажіть, чи важлива для вас «дистанційка» і чому?

«Ефективніше використовується робочий день, немає посиденьок з колегами в офісі, які забирають час, можна довше попрацювати й не перейматися через час, який витрачається на дорогу. І я переживаю своє здоров’я».

«Максимально зручна схема — гібрид «офіс-дім» з 1-2 днями роботи з дому на тиждень. Для такого формату від премій і бонусів готовий відмовитися, але цілком можливо, це через їх відсутність зараз».

«Відмовлятися від будь-чого немає сенсу, адже виконується такий самий обсяг робіт. І моя присутність в офісі не впливає на продуктивність (якщо і впливає, то продуктивність навпаки падає через фактори, що здатні відволікти). Натомість у разі «дистанційки» роботодавець отримує співробітника, який на роботі вчасно й не залежить від ситуації на дорогах; не треба організовувати робоче місце, платити за електрику та інтернет; не треба замовляти воду/чай, каву, снеки; співробітники на віддаленні менше хворіють, тому що менше взаємодіють у рамках обмеженого офісного простору».

«Дистанційка» дає більше свободи, особливо якщо маєш певний обсяг роботи й сам вирішуєш, коли й за який час її виконати».

«Віддалена робота важлива, тому що економиться час на дорогу в офіс. У моєму випадку це 2,5 години на день, з яких 1,5 години можна присвятити додатково роботі, а годину витратити на особисті потреби. Але при цьому для формування команди важливо хоча б раз на тиждень їздити до офісу».

«Я люблю чергувати роботу в офісі та вдома. Відвідування офісу допомагає бути на одній хвилі з колегами та дізнаватися про важливі новини компанії. «Дистанційка» допомагає краще зосередитися на важливих завданнях і встигнути зробити за день більше, ніж працюючи в офісі».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук