Дізнатися про родовід: в Україні запустили онлайн-базу родоводу до 1650 року

Читати на RU

В уанеті запрацювала найбільша онлайн-база мешканців території України Pra.in.ua, які народилися між 1650 та 1920 роками. Сайт дає змогу безплатно дізнатися про родовід і побудувати генеалогічне дерево своєї родини. На сьогодні база містить відомості про 2,5 млн осіб, і планується, що до 2019 року ця цифра сягне 4 мільйонів.

Зображення в матеріалі: Pra.in.ua

Як дізнатися про родовід онлайн?

Пошук можна здійснювати за прізвищем, ім’ям, діапазоном дат народження/смерті, а також за географічним принципом, якщо відома лише місцевість проживання предків. У базі міститься контент не лише про українців, але також про євреїв, поляків та представників інших національностей, які жили на території України в період 1650–1920 років.

Також можна сформувати власне родове дерево. Для цього необхідно пройти реєстрацію на сайті. Після цього користувач отримає можливість відображати свій родовід на карті та бачити різну статистику для її аналізу. Через особистий кабінет можна додавати документи до своєї сімейної генеалогії.

У цьому розробники вбачають ключову відмінність свого ресурсу від схожих проєктів пошуку родоводу онлайн. «Сімейне дерево створюється не в порожньому просторі, а в інтегрованому з базою даних. Якщо з’являтиметься нова інформація, користувач матиме можливість розширювати своє сімейне дерево», — каже керівник проєкту Pra.in.ua Ігор Гошовський.

Список джерел, з яких наповнювалася база даних сервісу Pra.in.ua, можна переглянути тут.

У 2022 році на сайті також доступний pro-акаунт. Оформити передплату можна на півроку (за 280 грн), а також на рік (за 380 грн). Користувачам з pro-акаунтом доступні додаткові функції. Серед них: візуалізація результатів пошуку прізвищ у базі на карті, створення анімації поширення носіїв конкретного прізвища, відображення анімації розселення роду Україною, налаштування повідомлень на електронну пошту.

Найближчим часом команда сервісу Pra.in.ua планує запустити доступні функції в режимі бета-тестування, тому можливі збої в роботі. Як повідомляється на офіційній сторінці сервісу, у перший день запуску бази наплив користувачів обвалив сайт. За неповну добу українці створили майже 5000 родоводів, які об’єднують 37 000 осіб.

Цікаво, що витрати на створення, підтримку та розвиток порталу Pra.in.ua покриваються за рахунок пожертв користувачів. Ці кошти приймаються на рахунок розробників через інтернет-банкінг «Приват24» від «Приватбанку».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук