23,5% читачів поїдуть жити в іншу країну, якщо дозволять «дистанційку». Опитування AIN.UA

Читати на RU

Редакція AIN.UA провела нове опитування. Цього разу вдалося з’ясувати, де саме читачі воліють працювати, якщо компанія дозволить повну «дистанційку». Як показало дослідження, 43,1% виконуватимуть завдання з дому, а 23,5% переїдуть в іншу країну.

Дослідження: в опитуванні взяв участь 281 читач AIN.UA. Вони анонімно відповідали на закриті та відкриті запитання на тему. Нижче наведено результати опитування.


Як з’ясував The Wall Street Journal, багатьом співробітникам вдається поєднувати кілька фултайм робіт. При цьому роботодавці можуть не знати про це, адже в деяких компаніях за подібне можуть звільнити або попросити сплатити штраф. У новому опитуванні AIN.UA хоче з’ясувати, як часто подібне зустрічається в Україні. Якщо ви працюєте у двох або більше компаніях повний робочий день, поділіться з нами анонімно. Розкажіть про плюси та мінуси, як вдається поєднувати чи приховувати від роботодавців?

Пройти опитування


  • Згідно з опитуванням, якщо роботодавець дозволить повністю віддалений формат, більшість воліють працювати вдома. Про це розповіли 43,1% опитаних читачів.
  • При цьому 23,5% респондентів зазначили, що наважаться перебратися жити в іншу країну.
  • 15,7% поїдуть за місто, а 8,5% оберуть менше місто і працюватимуть звідти.
  • Лише 5% респондентів переїдуть до села
  • Ті співробітники, чия компанія вже запровадила «дистанційку», переважно працюють удома – 67,6%.
  • 8,6% переїхали за місто.
  • 5,1% виїхали до іншої країни.
  • З переходом на ремоут, що також може бути пов’язане із впливом коронакризи, компанії не урізали зарплати. 85,8% опитаних розповіли про стабільну оплату праці.
  • При цьому в 10% респондентів зарплата стала більшою.
  • 2,7% зіткнулися з урізанням зарплати після переходу на дистанційний формат роботи.

Розкажіть докладніше про найважливіше для вас у дистанційній роботі 

«Головне, щоб інтернет стабільний був. Віддаю перевагу роботі вдома, оскільки так заощаджую багато часу. З досвіду своїх колег скажу, що тих, хто переїхав до іншого міста, все-таки більше, мало хто залишився в місті, де був офіс»

«Вважаю за краще працювати по черзі в усіх зазначених локаціях. Починаю працювати вдома, набридає – і я переходжу на поїздки в коворкінги та інші місця»

«Дуже позитивно впливає часта зміна локацій. Від будинку до кав’ярні чи ресторану та дуже часто – до машини. Особливо подобається юзеркейс переїзду з місця на місце через заправку, яка стала справжнім хабом під час карантину. Робочий день при цьому 10-годинний, а переїзд забирає не більше 20-30 хвилин навіть в умовах центру Києва. Під час переїзду на «свіже» місце я здійснюю дзвінки, адже працюю з людьми. Для цього обладнав у машині тримач для телефону (щоб камера дивилася прямо на мене) та замінив мікрофон для якісного звуку у співрозмовника»

«Жити пів року за кордоном. Проводити літо та теплу пору в Україні, працюючи з дому. Двічі на місяць їздити попрацювати до іншого міста. Хоча я так жив і до ковіду.

«Після 1,5 років дистанційної роботи подобається мати вибір – поки що віддаю перевагу роботі в офісі, але з можливістю будь-якої миті, будь-якого ранку залишитися вдома й працювати звідти»

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук