Цифрова система для військкоматів вже готова, але ще не імплементована

Міноборони планує перевести територіальні центри комплектування (ТЦК) з паперового документообігу на цифрові рішення. І як повідомив в інтервʼю LIGA.net міністр оборони України Олексій Резніков, відповідна система вже розроблена та готова до впровадження, проте ще не імплементована.

Відповідаючи на запитання про те, за яким принципом відбувається зараз відбір кандидатів на мобілізацію і як на остаточне рішення ТЦК впливає військово-облікова спеціальність, міністр оборони заявив, що планує запровадити цифрову систему обліку.

«У Генштабу є потреба. Він чітко знає необхідну кількість водіїв, стрільців,  операторів, артилеристів, снайперів. Генштаб визначає завдання воєнкомам: план та категорії фахівців. Міноборони лише здійснює контроль і мріє перетворити паперову мішанину на цифровізований продукт. В нас є цей продукт, він розроблений. Ми просто не встигли до кінця впровадити. Це буде один із викликів Віталія [Дейнеги]», — заявив Резніков.

Крім того, міністр оборони нагадав, що його мета — це подолати «українську паперову армію». Про це він заявляв ще у 2021 році, коли після призначення на посаду пообіцяв, що першим його кроком стане повний аудит міністерства, аналіз внутрішніх процесів і документообігу.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук