5 способів обійти блокування сайту

Читати на RU

У цьому матеріалі AIN.UA розповідає, як обійти блокування сайту просто в браузері, за допомогою проксі-сервісів чи сторонніх застосунків. Наводимо 5 способів.

Як обійти блокування сайту

Opera

У браузері Opera є вбудований VPN — технологія, яка дає змогу заходити на сайти з IP-адреси іншої країни. Послуга безплатна, трафік — необмежений. Підключайтеся до VPN у вкладці «Безпека», тільки переконайтеся, що у вас встановлена актуальна версія браузера. Для тих самих цілей на смартфонах можна використовувати спеціальні програми від Opera – є клієнт як для iOS, так і для Android.

Tor

Tor — анонімний браузер, який використовує кілька «шарів» шифрування й у такий спосіб повністю приховує дані про людину. Тут також постійно змінюється IP-адреса користувача, отже, доступ до заблокованих сайтів залишається відкритим. Tor має версії для Windows, macOS та Android.

Проксі-сервери

Якщо ви не хочете нічого завантажувати, можна скористатися проксі-серверами. Вони безплатні та прості у використанні. Утім, проксі-сервери відображають сайти некоректно, тому їх використання може спричинити труднощі. З найпопулярніших можна виділити ProxFree та Proxyweb.

VPN

Вибираючи між проксі-серверами та VPN-сервісами, варто використовувати другі: вони краще шифрують дані користувача та завантажують сайти в нормальному вигляді. До того ж вони підтримують усіх платформи: Windows, macOS, мобільні ОС і браузерні розширення. Щоправда, такі VPN-сервіси платні. Серед найбільш популярних рішень –  Zenmate  (960 грн на рік/80 грн на місяць) та  Zenmate  ($60 на рік/$5 на місяць). Також можна створити власний VPN-сервер (також платно) — тут інструкція від київського програміста Макса Фрая.

Мобільні застосунки

На додачу до згаданих вище застосунків (клієнти від Opera, Zenmate і TunnelBear) варто згадати Orbot. Це мобільний браузер — послідовник десктопного Tor для смартфонів на Android. Також Tor має версію для iOS. Крім цього, у кожному з магазинів застосунків до завантаження доступні тисячі VPN-застосунків. Ми рекомендуємо завантажувати перевірені сервіси — з хорошим рейтингом та відгуками користувачів.

Нагадаємо, раніше AIN.UA повідомляв, що «ВКонтакте» розіслала власну інструкцію українським користувачам щодо обходу блокування соцмережі.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук