Вивчати англійську безплатно — 20 сайтів та застосунків

Читати на RU

Шлях до IT лежить через курси англійської мови, і з цим нічого не поробиш. Без володіння нею хоча б на рівні вище середнього не варто навіть думати про перекваліфікацію на програміста — на доларові зарплати беруть лише тих, кому невідомі труднощі перекладу. Ми періодично публікуємо добірки безплатних курсів з програмування, але тут вирішили зібрати сайти, що дають змогу безплатно вивчати англійську. Вони орієнтовані на різних користувачів і побудовані в різних форматах. Сподіваємося, ви знайдете щось для себе.


2021 року редакція AIN.UA оновила цей текст. З моменту його написання деякі зі згаданих сайтів перейшли на формат роботи за підпискою або розширили свої функції. Крім того, ми додали до списку ще кілька сервісів, що дають змогу вивчати англійську безплатно.


  • Duolingo — один з найпопулярніших сервісів для вивчення іноземних мов з нуля. Фінансово проєкт підтримують Google Capital, Ештон Кутчер та інші хорошіі інвестори. Програма побудована у формі «дерева досягнень»: щоб перейти на новий рівень, потрібно спочатку набрати певну кількість очок, які даються за правильні відповіді. Є застосунки для iOS та Android.
  • LearnEnglish — тут зібрані матеріали для вивчення англійської мови в різних форматах: уроках, іграх, спілкуванні в чатах і т.п. Сайт доступний англійською мовою.
  • Situational English — пропонує вивчати англійську через ситуації. На сайті зібрано близько 150 статей, у яких, залежно від контексту, пропонуються готові висловлювання та реакції. Матеріали доступні російською мовою.
  • Lingualeo — онлайн ресурс, на якому доступні уроки для вивчення мов у форматі гри. У 2021 році на платформі доступно понад 15 мов. Навчання відбувається у «Джунглях», у яких живе левеня Лео та його друзі. Виконуючи різні завдання, користувач заробляє «фрикадельки» якими треба годувати Лео. На сайті представлена велика бібліотека текстів, фільмів, відео, аудіоматеріалів для вивчення мов з нуля безплатно. Однак для того, щоб отримати ще більше можливостей, треба буде заплатити за підписку. 
  • Real-english.com — сайт з уроками, статтями та відео. Доступний також російською мовою.
  • Learn American English online — весь матеріал розподілений за рівнями та виділений певним кольором для зручності. А учитель Пол пояснює граматику у відеоформаті.
  • Film-english — сайт, який дає змогу вивчати англійську безплатно за допомогою короткометражок, створив викладач англійської Кієран Донахью — лауреат низки престижних освітніх премій у Великій Британії. Сервіс платний.
  • TuneintoEnglish — сайт пропонує вивчати англійську за допомогою музики. Тут можна записувати тексти пісень під диктування, співати караоке, знайти вправи до текстів і вгадувати, про яку пісню йдеться за діаграмами.
  • FreeRice — тренажер для поповнення словникового запасу англійської мови з вправами з граматики та тестами. Сервіс підтримує Всесвітня продовольча програма Організації Об’єднаних Націй, тому заняття побудовані у вигляді гри — за кожну правильну відповідь ви отримуєте трохи рису, щоб нагодувати голодних. Також є додаток на iOS та Android.
  • Мemrise — сайт доступний англійською. Під час навчання користувачеві пропонують вибрати мем для кращого запам’ятовування слова або створити власний асоціативний образ. Потім потрібно виконати вправи на вибір правильної відповіді та сприйняття слова на слух. Сервіс також доступний для iOS та Android.
  • МanyThings — сайт орієнтований на тих, хто готується до тестів або іспитів з англійської мови. Тут є розділи на відпрацювання вимови (американська, англійська), ідіоми, сленг та інше. До речі, на сайті можна почитати про історію США англійською.
  • ЕxamEnglish підійде тим, хто готується до міжнародного іспиту з англійської мови (IELTS, TOEFL, TOEIC тощо).
  • Babeleo — тут можна читати книги в оригіналі з професійним перекладом перед очима. Для ознайомлення книги доступні безкоштовно, проте, щоб отримати доступ до повних версій, потрібно оформити підписку.
  • List-English — добірка та класифікація матеріалів для вивчення англійської: онлайн-словники, школи, форуми, перекладачі, репетитори, тести, шкільні підручники, відеокурси, ігри, YouTube-канали, підкасти та багато іншого. Новим користувачам пропонується завантажити план з 10 кроків, дотримуючись якого, їм буде простіше навчатися.
  • Englishtips.org — усі підручники з англійської зібрані тут і доступні для завантаження чи читання онлайн.

Є можливість вивчати мову й на українському майданчику Prometheus — від січня 2016 року тут доступний онлайн-курс бізнес-англійської. Раніше AIN.UA також публікував добірку онлайн-курсів английскої від засновника Prometheus Івана Приймаченка.

Якщо ж відеоформат вам підходить найбільше, ви можете знайти потрібні курси в нашій добірці YouTube-каналів для вивчення англійської.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук