Як приховати всю інформацію про себе у Facebook за кілька хвилин

Читати на RU

Соціальні мережі знають набагато більше про звички та життя своїх користувачів, ніж їхні батьки чи навіть чоловіки й дружини. Це не дуже приємний факт, оскільки вся ця інформація доступна не лише рекламодавцям, а й вашим конкурентам та ворогам. У житті багатьох людей виникають ситуації, коли необхідно на певний час зникнути з громадського простору й зайти в тінь. У Facebook немає вбудованої можливості видалити всі ваші нотатки та фотографії, але їх можна тимчасово сховати від сторонніх очей. Журналісти Business Insider описали послідовність дій, які дають змогу приховати інформацію про користувача Facebook і його попередню активність у соціальній мережі.


У 2021 році редактори AIN.UA оновили цей текст. Через 6 років після його публікації Facebook спростив процедуру, за допомогою якої можна приховати всю інформацію про себе та перейти до «невидимого режиму». Крім того, з’явилася функція видалення постів за певний період. В оновленому матеріалі ми розповідаємо, як це зробити.


Як приховати інформацію у Facebook

  • Відкрийте особистий профіль у Facebook та відкрийте список у верхньому правому куті екрана. Виберіть «Налаштування та конфіденційність», а потім перейдіть до меню «Швидкі налаштування конфіденційності».
  • У меню «Швидкі налаштування конфіденційності» перегляньте список «Конфіденційність» та клікніть «Додаткові налаштування конфіденційності».
  • Знайдіть пункт «Хто може бачити ваші майбутні публікації?», клікніть «Змінити» та виберіть «Лише я».
  • Наступним кроком треба приховати попередні повідомлення. Для цього натисніть на посилання «Обмежити доступ до старих публікацій» та підтвердіть дію. Таким чином, усі наші попередні дописи стануть видимими лише для друзів.
  • Повторіть дію в пункті «Хто може побачити людей, сторінки та списки, на оновлення яких ви підписані?» Далі обмежте список людей, які можуть вас знайти та зв’язатися з вами. Не забудьте відключити можливість знаходити вас за електронною адресою та номером телефону.
  • Ще одна важлива річ: пошукові системи не повинні знати про вас, тому знімаємо галочку «Дозволити пошуковим системам поза Facebook видавати ваш профіль у результати пошуку».
  • Якщо необхідно, обмежте отримання нових запитів на листування, у меню «Як зробити запит на листування». Натисніть «Змінити» та виберіть «Не отримувати запити» для кожної опції.
  • Потім перейдіть до меню «Профіль і мітки» та обмежте можливість іншим людям розміщувати дописи у вашому профілі. Для кожного пункту вкажіть «Лише я», а також забороніть іншим ділитися своїми публікаціями у ваших розповідях. Повторіть дії на вкладці «Мітки». Якщо хочете перевірити публікації, в яких ви позначені, до того, як ці публікації будуть показані у вашому профілі, зробіть відповідні налаштування на вкладці «Перевірка».
  • Далі перейдіть до меню «Загальнодоступні публікації». Забороніть незнайомцям підписуватися на ваші оновлення, коментувати публікації та залишати позначки «Подобається». Вимкніть опцію «Попередній перегляд поза Facebook».
  • Після цього забороніть Facebook та стороннім сайтам використовувати дані з вашого профілю. Для цього перейдіть у відповідне меню за посиланням та натисніть «Ваші налаштування даних у Facebook». Тут видаліть усі інтеграції з іноземними сайтами та різними застосунками.
  • На вкладці «Ваші рекламні вподобання» забороніть іншим користувачам бачити інформацію про ваші соціальні взаємодії з рекламою, вибравши «Лише я».

Масове видалення публікацій у Facebook

  • Відкрийте особисту сторінку у Facebook.
  • Перейдіть до стрічки публікацій та натисніть «Управління».
  • Натисніть «Вибрати все».
  • Натисніть «Далі».
  • Виберіть «Видалити публікації». Якщо необхідно приховати опубліковані записи, виберіть «Приховати публікації».

Нагадаємо, нещодавно Facebook серйозно занепокоївся проблемою «накрутки» «лайків» на сторінках брендів та оголосив про зміни в системі їх підрахунку. Незабаром соціальна мережа видалить «лайки» від користувачів, облікові записи яких були деактивовані. Це стосується померлих користувачів та тих, чиї профілі були вилучені за порушення правил використання соціальної мережі або через тривалу бездіяльність.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук