Ілон Маск планує побудувати власне місто для співробітників SpaceX і The Boring Company

Ілон Маск планує побудувати власне місто для співробітників SpaceX, Tesla і The Boring Company на частині недавно придбаної землі в Техасі. Як повідомляє The Wall Street Journal, Маск і співробітники його компаній описали своє бачення нового міста як техаську утопію вздовж річки Колорадо, де його співробітники могли б жити та працювати.

Джерело: The Wall Street Journal

За останні кілька років Маск і його партнери скупили щонайменше 1416 гектарів землі приблизно в 35 милях за межами Остіна, штат Техас. Мільярдер планує перетворити локацію на місто під назвою «Снейлбрук».

Маск і його топ-менеджери хочуть, щоб його співробітники в Остіні, включно з працівниками Boring, виробника електромобілів Tesla, космічної та компанії SpaceX мати можливість жити в нових будинках з орендною платою нижче ринкової. 

Джерело: The Wall Street Journal

Заплановане місто примикає до будівель Boring і SpaceX, які зараз будуються. На проекті вже є група модульних будинків, басейн, відкритий спортивний майданчик і тренажерний зал. Маск планує побудувати близько 110 будинків і деякі вулиці вже отримали назви, включаючи Boring Boulevard, Cutterhead Crossing, Waterjet Way і Porpoise Place.

Створити власне місто — давня ідея Маска

Як повідомляє Business Insider, Маск і раніше висловлював стурбованість доступним житлом. У 2021 році мільярдер виступив із «терміновим» проханням про збільшення кількості житла в Остіні, штат Техас, оскільки SpaceX і Tesla прагнули заповнити сотні робочих місць у цьому районі.

Маск тоді заявив, що планує створити нове місто під назвою Starbase на стартових об’єктах SpaceX у Техасі, приблизно за п’ять годин їзди від Остіна. Але хоча співробітники SpaceX захопили більшу частину містечка Бока-Чіка у штаті Техас, незрозуміло, чи Маск коли-небудь створить повністю нове місто.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук