У санкційному списку РНБО — Weplay Media Holding, Hellraisers Pro та JKR Investment Group. Що це за компанії?

Президент Зеленський ввів в дію рішення РНБО про санкції стосовно майже 300 компаній і більше сотні осіб з галузі гемблінгу і бетингу. Редакція AIN.UA вже частково описала, хто потрапив під санкції.


Дослідивши документ, ми також знайшли там компанію Weplay Media Holding Limited, назва якої асоціюється з відомою в Україні WePlay Esports. На запит AIN.UA холдинг Techiia, куди входить WePlay Esports, надав наступний коментар:

З осені 2019 року холдинг TECHIIA та компанія WePlay Esports не мають жодного стосунку до підсанкційної компанії Weplay Media Holding Limited. До 25 листопада 2019 року компанія JKR Investment Group була інвестором WePlay Esports, і саме JKR Investment Group створила компанію Weplay Media Holding Limited на Кіпрі. Ця компанія мала стати власником частки акції WePlay Esports, якими володіла JKR Investment Group.

25 листопада 2019 року партнерство WePlay Esports та JKR Investment Group припинилося. JKR Investment Group вийшла зі складу акціонерів WePlay Esports, а WePlay Esports розірвала усі звʼязки з Weplay Media Holding Limited на Кіпрі.

Чим займалася ця компанія після цього – нам не відомо. Жодної спільної діяльності з WePlay Esports вона не має.

Маріанна Коніна, директор з комунікацій холдингу TECHIIA

У санкційному списку також є ще одна компанія — Hellraisers Pro Ltd, вона також схожа з назвою кіберспортивної команди Hellraisers. В самій компанії стверджують, що це не їх юрособа, не вдаючись у подробиці. Але, насправді, обидві історії повʼязані з фондом JKR Investment Group.

Що за JKR Investment Group?

JKR Investment Group — це інвестиційний фонд, що був запущений топменеджерами компанії Parimatch. Серед інвестицій — компанії Trionika, Betegy, Mr.Fish, Btter.co і Cargofy, а також видання Vector. Серед найбільш ранніх інвестицій фонду JKR, згідно портфоліо на їх сайті — кіберспортивна організація WePlay Esports та команда Hellraisers, саме під це були створені юрособи на Кіпрі.

Схоже на те, що заблокована і юридична особа самої інвестиційної групи — JKR Innovative Investments (номер 162).

Показово, що були заблоковані саме кіпрські юрособи, які також належать до сфери впливу Parimatch, чимало активів якого також було заблоковано в межах цього санкційного пакету.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук