У продавців Etsy проблеми з виводом коштів. Причина — падіння Silicon Valley Bank

Разом з падінням американського банку Silicon Valley Bank проблеми почались і у цілого ряду інших компаній. Інформація виринає поступово, частіше всього, коли компанії самі повідомляють, що втратили доступ до частини своїх коштів. Так вже сталось з USDC, який втратив привʼязку до долару, оскільки його емітент Circle тримав $3,3 млрд у SVB, та з акціями сервісу Roku, які впали на кілька відсотків через втрату сервісом доступу до 26% своїх коштів: вони так само у SVB. Тепер ситуація повторилась з напевно найбільшим у світі сервісом з продажу крафтових продуктів — Etsy. 

Як пише американська преса, продавці на Etsy зіткнулись з тим, що компанія не може виплатити їм кошти з рахунків від продажу товарів. В самому Etsy не надають розлогих коментарів на тему затримок з виплатами, але коротко вказують, що проблеми викликані «неочікуванним падінням Silicon Valley Bank». 

Найгірше те, як стверджують опитані CNBC продавці, це незрозумілість ситуації. В Etsy не повідомляють продавцям, коли зможуть повернути їх кошти, вказуючи, що «наполегливо працюють над вирішенням проблеми». 

Експерти наполягають, що до понеділка ситуація навряд стане зрозумілою і потрібно почекати, коли американський фінансовий світ повернеться до роботи. 

Скоріш за все, банк буде врятований, а фінансові проблеми швидко вирішать нові власники чи партнери. За порятунок банку вже виступили сотні фондів, підприємців та організацій, вони підписали спільний відкритий лист до уряду США, в якому наполягають, щоб держава звернула увагу на ситуацію з SVB та знайшла з неї вихід. Також вони обіцяють, що залишаться з банком і після відновлення його роботи, а не заберуть кошти та підуть до іншої фінансової установи. 

На разі також не відомо, яку частину обігових коштів Etsy тримала на своїх рахунках у SVB, а отже, не зрозуміло, як швидко компанія зможе знайти кошти для виплат продавцям. 

У Etsy більше 7,5 млн продавців з усього світу. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук