На Балі хочуть посилити візовий режим для українців та росіян

Губернатор Балі Вейан Костер запропонував Міністерству закордонних справ та Міністерству юстиції та прав людини скасувати спрощену систему видавання віз росіянам та українцям.

Як повідомляє регіональне видання Jakarta Post, губернатор прийняв таке рішення після «численних повідомлень» про спроби туристів з цих країн отримати роботу на острові, що заборонено для власників туристичної візи.

Що стало причиною посилання візового режиму?

Губернатор Балі Вайан Костер заявив, що прагне скасувати можливість отримання візи по спрощеній процедурі для громадян Росії та України через «низку порушень». Він також додав, що ці дві країни були виділені окремо, тому що порушення їхніх громадян були більш «значними».

«Оскільки вони воюють, тому вони стікалися на Балі, включно з тими, хто шукав комфорту або приїхав сюди працювати», — сказав губернатор.

Як повідомляє Reuters, це губернатор оприлюднив свою заяву після того, як індонезійці поскаржилися в соціальних мережах на дії деяких російських туристів на Балі, включно з моделлю, яка позувала оголеною біля священного дерева, і чоловіком, який у нетверезому стані збив пішохода.

Чи щось реально зміниться для українців?

Індонезія дозволяє громадянам деяких країн подавати документи на отримання візи по спрощеній процедурі, а саме після прибуття в країну, тоді як зазвичай туристи повинні подавати документи до вильоту. Зараз така процедура актуальна й для українців.

Проте ще не факт, що влада Балі справді внесе якісь зміни.

Міністр туризму Індонезії Сандіага Уно заявив, що «кількість туристів з Росії та України, які. спричинили проблеми, ще незначна». Також він додав, що обговорить це питання із зацікавленими сторонами, і що будь-які плани щодо зміни візових правил повинні бути «ретельно переглянуті».

Переважно проблеми створюють саме росіяни

Згідно зі статистикою, понад 77 500 росіян прибули в цю країну Південно-Східної Азії з вересня 2022 року по січень 2023 року. Для порівняння за той самий період часу в регіон прибуло всього 8800 українських відвідувачів.

Тобто співвідношення українців до росіян в країнах Південно-Східної Азії майже сягає показника 1 до 10. І, найімовірніше, більшість проблем, на які скаржаться індонезійці, були спричинені саме росіянами. Чому влада вирішила переглянути правила одразу до двох країн невідомо.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук