OpenAI випустила GPT-4: він швидший та «розумніший» за ChatGPT

Компанія OpenAI, розробник лінгвістичної ШІ-моделі GPT-3.5, на якій працює популярний чат-бот ChatGPT, випустила нову її версію: GPT-4. Про це йдеться на офіційному сайті компанії.

  • Компанія раніше вже писала, що технологія GPT-4 буде набагато потужнішою за попередню, і ще більше нагадуватиме людину в своїх відповідях. Також вона пропонуватиме відповіді швидше, ніж ChatGPT, і вміє працювати не лише з текстом, але і з зображеннями. Можна завантажити зображення, і чат-бот на цій технології його опише, проаналізує або зробить підпис.
    • Зокрема, один із кейсів використання його можливості працювати із зображеннями: якщо чат-ботові дати картинку із мокамоп сайту, він зуміє згенерувати робочий HTML, що повторить мокап.
  • На сайті компанія демонструє різницю між двома технологіями в такий спосіб:
Приклад із розв’язання задачі у виконанні попередньої та нової версії, дані OpenAI
  • Розробники провели півроку, покращуючи роботу GPT-4: за їхніми оцінками, він на 82% менше схильний надавати користувачеві заборонений контент, також на 40% більш схильний до фактично правильних відповідей, ніж попередня версія.
  • Нова технологія буде доступна користувачам ChatGPT Plus (платна підписка на зручнішу версію чату), також компанія обіцяє зробити API, щоб розробники могли додавати її до своїх власних сервісів.

Чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT, що працює на оновленій AI-технології обробки мови GPT-3.5 від OpenAI, встиг наробити галасу наприкінці 2022 та на початку 2023 року. Його вже використовують для написання текстів для сайтів, проектної документації й коду. Всього за два місяців він обійшов позначку у понад 100 млн користувачів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук