Український Awesomic залучив $800 000. Серед інвесторів — люди з Y Combinator

Український стартап Awesomic, що розробляє платформу для поєднання компаній з перевіреними дизайнерами, залучив $800 000 інвестицій. Про це повідомляє Tech.eu.

  • У раунді брали участь Pioneer Fund, Flyer One Ventures, Red Rooster Ventures, разом із керівним директором Y Combinator Майклом Сібелем та партнером Y Combinator Джаредом Фрідманом. Це додаткові інвестиції до попереднього раунду стартапу у 2021 році, на $2 млн.
  • Команда планує витратити ці кошти на розширення географії своєї роботи та подолання впливу війни.

«Ми підняли допоміжний раунд інвестицій в перший тиждень війни, завдяки нашим партнерам з YC та фонду Flyer One Ventures. Кошти підуть на подолання наслідків війни росії проти України, які проходить наша компанія. Завдяки цьому ми зберегли більш ніж 120+ робочих місць і працюємо віддалено з 17 країн», розповів AIN.UA один із засновників стартапу Роман Севастьянов.

  • Раніше Awesomic став одним із не дуже багатьох українських стартапів, які потрапили на навчання до Y Combinator. Влітку 2021 року Awesomic пройшов відбір на літню акселераційну програму Y Combinator та отримав інвестиції у розмірі $125 000.
  • Awesomic розробляє алгоритм, який поєднує компанії з перевіреними дизайнерами протягом короткого відрізку часу. Платформа працює по підписці, клієнти отримують оновлення статусу поставлених задач щоденно протягом робочого тижня.
  • Awesomic заснували Роман Севастьянов (CEO/CTO) та Анастасія Павлишина (COO/CMO) 2020 року. З того часу з платформою попрацювали понад 800 компаній, близько 100 з них — стартапи з Y Combinator. Серед клієнтів — RefaceCiklumReply.io, MemoryOS та інші.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук