Біржі Nasdaq і NYSE оголосили про делістинг російських компаній, включно з «Яндексом»

Нью-Йоркська фондова біржа (NYSE) та біржа Nasdaq оголосили про примусовий делістинг п’яти російських компаній: «Яндекса», «ЦИАН», Ozon, Qiwi та HeadHunter. Як повідомляє Nasdaq, «Яндекс» вже навіть оголосив про подання апеляції щодо цього рішення, проте загалом торгівля акціями згаданих російських компаній припинена ще в лютому 2022 року.

  • Нью-Йоркська фондова біржа та Nasdaq оголосили, що прийняли рішення про примусовий делістинг п’яти російських компаній: «Яндекса» (Yandex N.V), «ЦИАН» (Cian Plc), Ozon (Ozon Holdings), Qiwi (QIWI Plc) та HeadHunter (HeadHunter Group).
  • Якщо компанії не оскаржать це рішення, їхні акції будуть виключені з лістингу вже 24 березня 2023 року. «Яндекс» вже повідомив про намір подати апеляцію, яку мають розглянути  у 45-денний строк після подання.
  • Як зазначили в Nasdaq, «немає жодних гарантій, що Комісія задовольнить запит Компанії щодо продовження лістингу». Проте й загалом торги цінними паперами цих компаній були призупинені на американських біржах ще 28 лютого 2022 року.
  • І навіть попри подання апеляції, торгівля акціями цих компаній залишатиметься зупиненою, доки апеляція не буде вирішена та цінні папери не буде видалено з бірж. 
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук