NASA підписало контракт з Firefly Aerospace на $112 млн. Будуватимуть посадковий модуль

Під велику космічну програму Artemis американське державне космічне агентство NASA обрало ще одного підрядника. Цього разу — Firefly Aerospace. Про це повідомляє Reuters.

  • Контракт розрахований на $112 млн і повинен бути виконаним до 2026 року.
  • В межах контракту Firefly Aerospace повина побудувати посадковий модуль для програм на Місяці. На цьому етапі проект проводиться без людей, у посадковому модулі на Місяць доставлять необхідне для проведення досліджень обладнання.
  • Схожий контракт на $73 млн роком раніше виграла компанія Draper, цільове призначення програми — також доставка корисного грузу на Місяць, але у 2025 році.
  • Ці проекти — частина програми Commercial Lunar Payload Services (CLPS), в якій NASA використовує приватні компанії для доставки наукового та технічного обладнання на місячну поверхню.

Для Firefly Aerospace, яку в 2017 заснував український підприємець Макс Поляков і яка в жовтні 2022 вперше дісталася орбіти, це вже другий контракт в межах програми Commercial Lunar Payload Services. В 2021 році компанія підписала з NASA договір обʼємом $93,3 млн на доставку вантажу на Місяць у 2023 році.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук