У Twitter-«інтересах» українців з’явилась купа ру-контенту. Як це почистити

Українські користувачі днями помітили, що у вкладці «Інтереси» в Twitter у них — велика кількість російських тем, якими вони ніколи не цікавились. Проблема в тому, що ці «інтереси», зокрема, впливають на контент, який користувач може бачити у стрічці Twitter. Розповідаємо, як почистити «інтереси» від російського контенту.

  • Вкладка «Інтереси» — це фактично набір потенційно цікавих для користувача Twitter тем, які ця соціальна мережа добирає на основі його профілю, активності та тем, які він фоловить. «Інтереси» мережа використовує, щоб «персоналізувати досвід користувача на Twitter, зокрема, і в рекламі, яку він бачить».
  • А несподіванка полягає в тому, що багато українських користувачів помітило у себе в інтересах російський контент та персоналій, часто — напряму пов’язаних із російською пропагандою. Наприклад, редактор AIN.UA поміж релевантних для себе тем типу «комп’ютерні ігри» або «штучний інтелект» знайшла також «Дмитра Пєскова», «Єгора Кріда», «московський «Спартак» та «Маргариту Сімоньян».
Скріншот AIN.UA
  • Список інтересів формується автоматично, але його можна чистити: вказувати, які пункти користувачеві цікаві, а які — ні.
  • Щоб почистити список «інтересів», потрібно зайти у налаштування, там обрати пункт про приватність та безпеку, а потім — про контент, який бачить користувач. Після цього варто продивитись список і познімати галочки з усього нерелевантного контенту.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук