Компанія MindGeek (Pornhub, Brazzers) змінила власника

Канадська Ethical Capital Partners придбала компанію MindGeek, що більше відома широкій аудиторії як власник Pornhub. Про це повідомляє Financial Times.

  • MindGeek — лідер ринку дорослого контенту. Компанії належать сайти Pornhub, YouPorn, Redtube, Brazzers, Men.com, Sean Cody, Trans Angels та Nutaku.  
  • Сума угоди не розголошується, медіа поки не наводять можливих оцінок за якими проходила угода.
  • Також дуже обтічно звучить заява про те, що тепер команда юристів, радників, а також спеціалістів з права, фінансів та інших індустрій допомагатиме MindGeek в розвитку платформи. В фонді заявляють, що їх основна мета — зробити MindGeek більш безпечним місцем і почати боротьбу з нелегальним контентом креаторів дорослого контенту. 

Як пише The Verge, Ethical Capital Partners вже давно планувала придбати MindGeek. Ще два роки тому один з топів  фонду Чак Ріфічі заявив, що хотів би придбати компанію. А у керівного партнеру фонду Рокко Меліамбро цікавий бекграунд, якого той і не приховує: він керівник National Access Cannabis Corporation та багато інвестував у цю індустрію. 

Для MindGeek угода виглядає зрозумілою: кілька років бізнес попрощався з топ-менеджментом, а у компанії почались проблеми через використання нелегального контенту та слабку модерацію на платформах. Як наслідок, тимчасово навіть почались проблеми з платіжними системи, а репутаційний скандал навколо MindGeek набув немалих масштабів. Днями Netflix навіть випустив фільм про MindGeek, де обіцяв розповісти історію сервісу, але здебільшого там розповідається якраз про скандали.

Новий менеджмент обіцяє виправити проблеми та зробити MindGeek борцем з нелегальним дорослим контентом.

Чому це цікаво? MindGeek — найбільша у світі компанія, що оперує сайтами з дорослим контентом. Угода поки не може похизуватись деталями, оскільки навіть приблизна оцінка була б дуже цікавою. Але це однозначно цікава бізнес-новина, до того ж попереду — зміна підходу до управління компанією, за яким цікаво спостерігати.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук