Як безповоротно видалити свій Facebook-акаунт. Покрокова інструкція

Читати на RU

Як безповоротно видалити свій Facebook-акаунт. Покрокова інструкція

У нас є свіжий текст про те, як видалити акаунт Facebook — велика докладна інструкція із зображеннями. Прочитати її можна тут за посиланням нижче. Інструкція підготовлена відповідно до оновленого дизайну та всіх змін у Facebook.

Якщо ви серйозно намірилися видалити свій Facebook-акаунт, ви не самі в цьому. Незалежно від того, чому ви на це зважилися — з міркувань приватності або щоб видалити всі фактори, що відбирають увагу — процес видалення забере набагато більше часу, ніж ви думаєте. Для цього немає універсальної кнопки Delete, але є покрокова інструкція, завдяки якій ви справді можете розпрощатися з цією соцмережею назавжди.

Урахуйте, що видалити й деактивувати — це не те саме. Деактивація приведе до того, що ваш контент тимчасово зникне зі стрічки Facebook доти, доки ви не розблокуєте акаунт. Натомість видалення означатиме, що ви вже ніколи не зможете ввійти до свого профілю знову. Тому добре подумайте, чи справді ви на 100% готові залишити соціальну мережу та видалити з неї всю вашу інформацію.

Для тих, хто таки наважився, наводимо покрокову інструкцію.

Резервна копія

Поки ваш акаунт ще існує, про всяк випадок збережіть всю інформацію з нього — фотографії, контакти або дні народження друзів. Після того, як ваш обліковий запис буде видалено, доступ до цієї інформації буде втрачено.

Рекомендуємо вам завантажити копію Facebook-даних у форматі ZIP-файлу. Архів міститиме всі ваші пости, включаючи фото та відео. Ось як це робиться:

  • Зайдіть до налаштувань акаунта.
  • У налаштуваннях акаунта клікніть на «Загальні» у верхньому лівому куті.
  • Натисніть «Завантажити копію вашої інформації на Facebook».
  • Натисніть кнопку «Почати створення архіву».
  • Введіть у полі, що відкрилося, свій пароль від акаунта, почнеться завантаження.

Збережіть цей файл у надійному місці на вашому комп’ютері.

Згідно з угодою Facebook, коли ви видаляєте ваші фотографії та відео (на мові Facebook це називається IP-контент) або весь акаунт, дані вилучаються за принципом роботи десктопного кошика. Контент недоступний нікому, але зберігається «доцільну кількість часу» в архівах соцмережі.

Перевірка пов’язаних застосунків

Facebook настільки інтегрований у наше повсякденне онлайн-життя, що ми використовуємо його для входу до сторонніх застосунків, на сайти та сервіси. Це заощаджує час та допомагає цим сервісам надавати нам більш персоналізовані послуги. Але не варто забувати, що при цьому ми також надаємо розробникам доступ до «нашого золотця» — дорогоцінних даних, які містять базову інформацію. Це наше ID користувача, усе, що ми поширюємо, а ще наш список друзів.

Перевірити, до яких сторонніх сервісів ви підключені через Facebook, можна в загальних налаштуваннях акаунта. Для цього натисніть на вкладку «Додатки» у списку, розташованому ліворуч, і на екрані з’явиться повний список сторонніх сайтів, авторизація на яких здійснена через Facebook.

Заковика в тому, що в кожен із цих застосунків потрібно буде зайти й переналаштувати авторизацію таким чином, щоб вона відбувалася не з використанням Facebook, а через e-mail або, наприклад, через Twitter. Робити це, зрозуміло, слід до видалення акаунта.

Відключення застосунків від акаунту

Після того, як ви переналаштуєте авторизацію в сторонніх застосунків, логічно буде відключити всі ці сайти від вашого акаунта у Facebook. Про всяк випадок. Для цього натисніть на хрестик навпроти кожного з них, а потім вам треба підтвердити свої наміри натисканням на кнопку «Видалити» в повідомленні, яке з’явиться на екрані.

Але це ще не все. Після цього натисніть на «Редагувати» у верхній частині списку застосунків навпроти текстбоксу «Додатки, які ви використовуєте» та відключіть платформу.

Після цього ваша інформація із цих застосунків не підлягатиме відновленню, а розробники більше не матимуть доступу до вашого ID.

Інформація із застосунків

Застосунки, які ви використовували, підтримуються сторонніми бізнесами та розробниками, які (переважно) не мають стосунку до Facebook. Тому навіть після відключення вони можуть зберігати та продовжувати використовувати вашу інформацію, до якої ви надали їм доступ раніше.

Якщо вас це турбує, Facebook рекомендує звернутися безпосередньо до служб підтримки цих застосунків із проханням видалити вашу особисту інформацію. На щастя, правилами соцмережі передбачено, що ці сторонні розробники зобов’язані це робити на вимогу користувачів.

З Instagram складніше, оскільки це дочірня компанія Facebook. Тож змиріться з тим, що навіть якщо ви видалите там свій профіль, ваші фото певний час зберігатимуться в архівах компанії «протягом доцільного строку для відновлення або з метою аудиту».

Історія у Facebook

Коли ви видаляєте свій Facebook-акаунт, усі ваші чекіни, позначки, коментарі та лайки в стрічках інших людей зникають. Рекламодавці, найпевніше, також втрачають доступ до них, але, щоб перестрахуватися перш ніж видаляти акаунт, спочатку треба очистити його історію.

Для цього натисніть кнопку «Подивитися журнал дій», яка розташована на обкладинці облікового запису, та перейдіть до журналу. Після цього методично видаляйте або «розлайкайте» кожен пункт списку, натискаючи на значок «олівець» поруч.

При цьому доведеться пройтися по всіх вкладках у лівій бічній панелі — по ваших публікаціях, публікаціях, які ви лайкали чи коментували, фотографіях та іншому. Нічого не пропустіть, якщо хочете зробити все як слід.

Видалення акаунта

А тепер нарешті те, за чим ми всі сюди прийшли.

Невипадково сторінка видалення облікового запису у Facebook зарита, як піратські скарби. Якщо ви досі не можете її відшукати, клацніть сюди, а потім введіть свій логін та пароль. Натисніть на кнопку «Видалити мій акаунт» і підтвердження, що ви справді цього хочете. Потім зайдіть до електронної пошти, щоб переконатися, що процес видалення запущено. Якщо ви не побачили відповідного листа, перевірте теку «спам». Після видалення не авторизуйтесь у Facebook як мінімум 14 днів, інакше акаунт відновиться. Відповідно до правил використання даних Facebook, на повне видалення акаунту знадобиться один місяць, але ваша інформація буде зберігатися на сервері ще 90 днів у форматі бекап-копії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук