Білоруський Filmustage отримав $550 000. Серед інвесторів — українські фонди та ангели

ШІ-платформа для кіноіндустрії Filmustage, заснована білорусами, залучила $550 000 інвестицій від українських венчурних фондів Flyer One Ventures, Vesna.Capital, білорусько-українського Geek Ventures та білоруського Imaguru.

  • Також у раунді взяли участь українські ангели – співзасновник Looksery Юрій Монастиршин, Ігор Кокотський та Антон Борзов (екс-продуктовий дизайнер WhatsApp) – і росіянин Валентін Завгороднєв. Про це повідомляє Flyer One Ventures.
  • Заснували стартап білоруси Єгор Дубровський, Руслан Хамідулін та Андрей Каральков. Вони виїхали з Білорусі ще до початку масштабного вторгнення рф в Україну та зараз проживають в Європі. Згідно з їх публікаціями у соцмережах, мають проукраїнську позицію.
  • Filmustage запустили у 2020 році. Єгор Дубровський придумав платформу, коли працював другим помічником оператора в продакшн-компаніях, які створюють телешоу для Netflix і Prime Video.

«Я працював у цій індустрії більше 10 років і завжди дивувався, чому ми не можемо автоматизувати деякі з найбільш трудомістких процесів у кіновиробництві. Навіть у США, осередку кінематографістів, творці стикаються з тією ж проблемою. Прямо на знімальному майданчику я опитав перших потенційних клієнтів, а коли повернувся додому, зібрав команду і почав працювати над Filmustage», — розповів Дубровський.

  • Як пише TechCrunch, платформа розроблена для оптимізації препродакшену в кіноіндустрії за допомогою різноманітних функцій, таких як можливість розбивати сценарії за кілька хвилин на сцени та елементи, щоб навігувати по ньому та вносити зміни.
  • Filmustage виділяє персонажів та інші елементи, як-от локації, реквізит, статисти, костюми тощо. Користувачі можуть шукати, змінювати або видаляти будь-який елемент розбивки та додавати нові категорії. Потім його можна завантажити як PDF-файл або в фінальний драфт.
Скріншот: TechCrunch
  • Серед інших можливостей – інструмент зведення сценарію, який збирає всі елементи для однієї сцени на сторінці, щоб визначити кількість акторів, реквізиту, костюмів, місць, транспортних засобів і додаткових засобів, які знадобляться для певного фільму. А також функція звітів і посилань, які дозволяють користувачам додавати візуальні посилання до категорій зі стоковими зображеннями або власними завантаженнями. Це може бути зручно режисерів, які хочуть візуалізувати реквізит для певних сцен.
  • Filmustage використовує штучний інтелект для аналізу сценарію на основі різних факторів, що може допомогти режисерам краще підготуватися та переконатися, що вони не забудуть нічого важливого. Це стосується поводження з тваринами, безпеки дітей, об’єктів авторського права, вимог до виконання трюків і навіть заходів безпеки щодо COVID.
  • Станом на лютий 2023 року Filmustage має понад 4400 зареєстрованих користувачів і понад 350 платних користувачів. Тарифи стартують від $49/місяць до $149/місяць в залежності від кількості робочих проектів. Платформа також пропонує семиденну безкоштовну пробну версію.
  • Стартап планує використати залучені кошти, щоб зробити свій продукт доступним кількома іноземними мовами та отримати нових клієнтів. Наразі платформа доступна тільки англійською.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук