Credit Suisse видав $3,4 млрд фінансування стартапам за останні роки

Швейцарський банк Credit Suisse, що має 167-літню історію, перейде до рук свого головного конкурента — UBS Group. Угода неймовірна за своїми масштабами, це один з найбільших банків у Європі та світі. Зміна власника — вимушена міра, що спричинена провальними рішеннями керівників Credit Suisse.

Особливу увагу на це звертають через те, що кількома днями раніше три великих падіння сталось у США: Silvergate та Signature, які називали банками дружніми до криптовалют, а також Silicon Valley Bank, основна якого — tech-індустрія. В CrunchBase вирішили зʼясувати, наскільки активним був Credit Suisse з точки зору фінансування саме стартапів.

  • Мінімум 4 американських і 3 європейських стартапи отримали фінансування від банку протягом останнього року.
  • Деякі з раундів — величезні. Фінтех Curve отримав фінансування у розмірі $1 млрд. Інший фінтех Sunbit, що працював по схемі buy now, pay later — отримав $250 млн. Така ж сума пішла аналітичній компанії Wayflyer.
  • Загалом за останні шість років Credit Suisse видав більше $3,4 млрд боргового фінансування як мінімум 17 компаніям. Одна з таких компаній — фінтех Brex.
  • Основний фокус, як уже стало зрозуміло, це фінтех.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук