Очільник Мінцифри Михайло Федоров займатиметься також освітою та наукою

21 березня 2023 року парламент проголосував за розширення повноважень віцепрем’єра-міністр цифрової трансформації України Михайла Федорова. Тепер його посада називається «віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій, міністр цифрової трансформації України».

Це означатиме, що Федоров та його команда, окрім цифровізації, займатимуться також питаннями освіти та науки.

«Через війну близько 1 млн дітей навчаються за кордоном, 1,5 млн навчаються онлайн. Понад 3 000 закладів освіти постраждали від бомбардувань та обстрілів, 370 із них зруйновані повністю.

Але головне — світ не стоїть на місці. Поза нашою війною світ продовжує активно розвиватися. Наймогутніші держави з усіх сил конкурують за таланти. Технології змінюють актуальність професій. Освіта та наука потребують трансформації. Потрібні сміливіші та швидші зміни, щоб наші діти здобули знання, які відповідають викликам сучасності», — пише чиновник.

Ключовими напрямами роботи Мінцифри, з огляду на ці зміни, стануть:

  • Новий підхід до управління системою освіти.
  • Тотальна боротьба з бюрократією.
  • Цифровізація освіти та розширення «Дії» на цю галузь.
  • Розробка стратегії розвитку інновацій.
  • Розвиток miltech-проектів.

Також парламент проголосував за кандидатуру нового міністра освіти і науки. На цю посаду призначили очільника Малої академії наук (МАН) Оксена Лісового. За словами Федорова, його команда вже зробила перші кроки у формуванні спільного з МОН бачення стратегії розвитку освіти.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук