Чим класний Galaxy S23 Ultra — власний досвід використання

З третього березня Samsung стартували продажі в Україні нових флагманських смартфонів Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ та Galaxy S23.

Я був на допремʼєрній презентації ґаджетів, подивився презентацію, а після ще й мав можливість кілька тижнів потестувати у повсякденному житті нові смартфони Samsung. Основну увагу я все ж зверну на флагман Galaxy S23 Ultra, оскільки він має одну з найважливіших для мене характеристик при виборі — великий екран. 

У мене насправді досить прості сценарії використання смартфона, попри тисячі доступних функцій. Враховуючи мою роботу, на смартфоні я: 

  • Споживаю контент.
  • Створюю контент. 

Розумію, що сценарії феноменально «оригінальні», та якщо заглибитись, все стає цілком зрозуміло: я багато читаю на смартфоні, пишу та редагую тексти, спілкуюсь (пошта, месенджери), знімаю фото та відео для своїх соцмереж та використовую смартфон як місце зберігання своїх ідей: як для текстів, так і подкастів, які веду — часто буває, що несвідомо народжується якась класна ідея і потрібно її одразу записати, щоб не забути. Життя показує, що якщо цього не зробити — забудеш. 

Саме тому в Galaxy S23 Ultra я звертав увагу саме на ті елементи, які відповідають моїм вимогам: дисплей, камера, зручність роботи з інтерфейсом і навіть те, наскільки комфортно просто довго працювати з ґаджетом, тримаючи його у руці. Це не жарт. У своєму Instagram я часто викладаю величезну купу сторіз чи велику карусель контенту, зроблену в Canva чи Unfold. На підготовку можуть йти години — якщо смартфон незручно тримати у руці, пальці після такої роботи благають про відпочинок. З цього і виходжу.

Від Galaxy S22 Ultra до Galaxy S23 Ultra

Зміна між моделями може здаватись невеликою, але ключове тут «може здаватись». На презентації я мав змогу потримати минулорічний флагман та новинку — схожі розміри та форма лише візуальний ефект: у руках — це два різні ґаджети. Новинка не має такого заокругленого екрана по боковим граням, як це було у попередника, а тому у руці відчувається впевненіше, на дотик — видається природнішим. Смартфони зовсім по-різному сприймаються і тут я надам перевагу новому флагману (оце так сюрприз, правда?).

Якщо взяти глобальніше, то смартфони візуально виглядають майже однаковими, тому диявол, як кажуть, саме у деталях. 

Дисплей

Дисплей Galaxy S23 Ultra — це велика панель на 6,8 дюйма. Оцінювати новинку можна за багатьма параметрами, в самій компанії Samsung оновлену версію називаються AMOLED 2X Infinity-O QHD+ Edge Screen Display і запевняють, що це один з найкращих дисплеїв на ринку з частотою оновлення 120 Гц та роздільною здатністю у 3088 x 1440. 

Я людина проста, тому мені важливі дві персональні характеристики — розмір дисплея і насиченість картинки. Зрозуміло, що дисплей величезний і споживати на ньому контент — одне задоволення. На такому 6,8-дюймовому дисплеї відображається великий обсяг інформації, купа твітів, значний шматок переписки у будь-якому месенджері та чимало тексту у додатках, на кшталт нотаток. Коли пишу велике повідомлення, чи опис до посту в Instagram, люблю бачити цілісний абзац, а не одне речення, тому такого розміру екран — однозначно перевага. Також екрани нових флагманів серії Galaxy S23 прикриті захисним склом нового покоління Corning Gorilla Glass Victus 2, яке максимально міцне і стійке до подряпин. Привіт моя любов носити смартфон без чохла.

Другий момент — насиченість картинки. У Samsung завжди були класні дисплеї, тому текст, зображення та відео на дисплеях їх смартфонів сприймаються «живо». Це субʼєктивне відчуття, яке навіть складно нормально описати. Але якщо говорити технічною мовою, то у дисплея максимальна яскравість 1750 ніт, насичені кольори, якісне калібрування. Підсумовуючи, дисплей — топовий. 

Ці характеристики супер важливі, якщо ви працюєте зі смартфоном так само багато, як я. Інколи здається, що весь робочий день проходить не стільки за компʼютером, скільки в руках зі смартфоном. Тому хороший дисплей і якісна ергономіка — два надважливих елементи крутого продукту, яким хочеться користуватись. 

Батарея

Дуже неочевидний фактор, але не можу обійти його стороною — заряд батареї. Відверто кажучи, найбільше у смартфонах я ненавиджу павербенки, які потрібно носити з собою, коли активно використовуєш ґаджет. Вони погано впливають на батарею, яка швидше втрачає свій заряд, а ще — це величезна штука, котру потрібно десь тримати. 

У Galaxy S23 Ultra обʼємна батарея місткістю на 5000 мА-год. Цього цілком вистачає на день активної роботи, його можна взяти у поїздку і не переживати, що смартфон розрядиться на півдороги до пункту призначення.

Я чимало їжджу Україною останнім часом, тому для мене це супер важливий фактор — бути певним, що в будь-який момент часу я матиму доступ до карти, зможу зробити кадр чи зняти відео. Тому такого розміру батарея — рятівний круг для моїх спокійних нервів. Смартфон потрібно заряджати вночі або поки зранку збираєшся на роботу. Galaxy S23 Ultra тут показав себе добре. 

Камера

В останній рік окрім роботи з написання текстів я став невільним свідком подій, які потрібно документувати в тому числі у фото та відеоформаті. Я супер аматор у фото, настільки новачок, що можу користуватись стандартними фільтрами в Instagram, а не спеціальними застосунками, типу VSCO (підозрюю, що зараз мене засміють, бо і це вже не варіант). А ще я багато фотографую свою собаку — рудого шпіца. Це тепер основа моєї галереї. Зважаючи на це, я дуже люблю, коли смартфон може зробити якісне фото за мене: Galaxy S23 Ultra може. 

Як і у попередника — маємо чотири камери. 

  • 200 МП, ширококутна камера, що вперше використовується у такому форматі, діафрагма f/1.7, лазерний автофокус та оптична стабілізація. 
  • 12 ПМ, ультраширококутна камера, діафрагма f/2.2, матриця 1/2,55 дюйма.
  • 10 МП, телефото камера, діафрагма f/2.4, матриця 1/3,55 дюйма, трикратний зум, оптична стабілізація та фазовий автофокус.
  • 10 МП, діафрагма f/4.9, матриця 1/3,52 дюйма, десятикратний зум, оптична стабілізація

А ще селфі-камера та можливість зйомки відео у класній 4К-якості. Та повертаємось зі складного рівня до мого: 

Galaxy S23 Ultra знімає дуже кльово. Не знаю, чи можна було б очікувати чогось іншого від флагманського смартфона від однієї з передових компаній на ринку, та новинка робить свою роботу максимально добре. Звісно, я не буду роздруковувати собі фото 2 на 3 метри й тому можливо 200 МП звучить більше як маркетинговий хід, але я звертаю увагу на інше: кращі фото можуть виходити навіть за поганого освітлення. На жаль, не завжди умови такі, що маємо класний день, коли й сонце не дуже яскраво, і хмар темних немає, тому мати можливість просто зробити хороший кадр для Instagram — вже велике досягнення. Звісно памʼятаємо, що фотограф це не лише про те, яким залізом він користується, а й про вміння побачити кадр, та загалом ідея зрозуміла: Galaxy S23 Ultra — топовий камерафон. 

Єдине, чого все ще дійсно не дуже вистачає — це хорошого зуму. На жаль, смартфони поки не навчились робити кадри з максимальним наближенням так, як професійні великі фотоапарати з правильною оптикою. Але це питання професії: навряд великій кількості людей потрібно зробити кадр якогось маленького об’єкта за 100 метрів. 

Експерти, що встигли зробити огляди Galaxy S23 Ultra, вказують, що новинка зробила великий крок вперед з точки зору розвитку саме можливостей камери й це дійсно зовсім інший пристрій, що сильно відрізняється від попередника. Підстав їм не вірити у мене немає. 

Що ще потрібно знати про новинку

На презентації Samsung багато говорили про нове залізо Galaxy S23 Ultra. Смартфон працює на найновішому Snapdragon 8 другого покоління, що виконаний за 4-нм техпроцесом, всередині 12 ГБ оперативної памʼяті. 

Що важливо для мене? Через те, що у смартфоні нові компоненти, він очевидно швидко працює, а ще — довше за рахунок енергоефективності. Окрім того, це все впливає і на AI-функції для покращення тих же фото, тому ми як користувачі у виграші. На жаль, чи на щастя, я не сильно геймер у мобільні ігри, тому тут розділити радість з презентації, де про це багато говорили, не зможу: мій guilty pleasure — простенькі ігри на кшталт 2048.

У Galaxy S23 Ultra також є стилус S Pen. Його значно покращили, затримка зменшилась у три рази — з 9 мс до менш ніж 3 мс, перо почало працювати точніше. Але вже якось так повелось, що у жодному смартфоні чи планшеті стилус не став для мене важливим інструментом для роботи, тому повністю осягнути зміну я не можу. Та зважаючи на те, що S Pen рік за роком йде у лінійці топових смартфонів Galaxy — для частини аудиторії це важлива річ. 

Galaxy S23 Ultra

Замість висновку

Інколи мені на огляд потрапляють речі, висновок для яких важко придумати. Якось мені дали на тиждень Porsche Taycan у повній комплектації. Що поганого можна написати про цей автомобіль? Така ж ситуація тут: Galaxy S23 Ultra — повноцінний, новий, потужний флагман компанії Samsung, що має все необхідне для людей, яким потрібен такий смартфон. 

А людям, для яких така висока ефективність не потрібна, компанія представила не менш класні Galaxy S23+ та Galaxy S23. 

Свідоме виробництво

Цей розділ залишаю насамкінець, бо можливо не кожному така інформація важлива. Але мене вразила ця частина на допремʼєрному показі новинки.. Компанії виробники ґаджетів та загалом tech-індустрія багато говорить про екологічність. Та якось саме цього разу Samsung вдалось реалізувати це значною мірою. 

Galaxy S23 Ultra, S23+ та S23

Наприклад, для виготовлення деяких компонентів Samsung використовує виловлену у морі морську сітку. Це тонни матеріалу, які компанія переробляє і потім з них же створює щось повністю нове. Зокрема, Galaxy S23 Utra виготовлений із 20% переробленого пластику із рибальських сіток та пет-пляшок, що знайшли в океані, та 22% переробленого скла — де це можливо. Звісно ж, пакування також створюється з паперу, готового до повторного використання. Свідоме виробництво у дії.

Ціни на Galaxy S23 стартують з 39’999 грн, на Galaxy S23+ починаються від 47’999 грн, а Galaxy S23 Ultra – від 57’999 грн.

 До 5 квітня 2023 року для перших покупців також діятимуть вигідні умови. Разом з інноваційним смартфоном нової серії Galaxy S23 додатково надається на вибір або сертифікат до 4000 грн на продукцію Samsung (смартфони, планшети, аксесуари, носимі пристрої), або можливість обміну вживаного смартфона з вигодою до 4000 грн до його оціночної вартості.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук