Україну відвідала вдова Стіва Джобса, меценатка Лорен Пауелл Джобс

Україну відвідала вдова засновника Apple Стіва Джобса, американська підприємниця, меценатка та власниця журналу The Atlantic Лорен Пауелл Джобс. Як повідомляє офіс президента України, Лорен Пауелл Джобс разом з редактором The Atlantic Джеффом Голдбергом і колумністкою та істориком Енн Епплбаум провела зустріч з Володимиром Зеленським.

Лорен Джобс провела в Україні три дні

На зустрічі з президентом України Лорен Пауелл Джобс обговорювала протидію російським кібератакам на початку повномасштабної війни, а також про подальше залучення українських винахідників та IT-фахівців до боротьби із загарбниками, зокрема до проектів, пов’язаних із дронами.

Як повідомив радник глави Офісу президента України Сергій Лещенко, розмова з президентом скоро вийде як головна тема номера The Atlantic, а інші ж переговори стосувалися залучення гості в благодійні проекти

«Як приватна особа, яка не виставляє життя напоказ, Лорен Джобс не афішувала свою поїздку, хоча після першої публікації в The Atlantic про неї уже можна говорити. Цей візит був сміливим вчинком для мільярдерки, враховуючи, що навіть не всі чоловіки-політики наважуються зараз відвідувати Київ. Вона ж проїхала півсвіту з Пало-Альто в Кремнієвій долині та порушила правило міжнародних лідерів, які не затримуються в столиці більше ніж на 12 годин. Лорен Джобс провела в Києві майже три доби, десятки разів чула повітряні тривоги, та зустрілася з керівництвом країни», — розповів Лещенко.

Фото Олександра Чекменьова. Джерело: The Atlantic

З цікавого — перед початком зустрічі з президентом Володимиром Зеленським у Лорен Джобс вилучили телефон, оскільки за правилами безпеки не можна заносити жодні гаджети, в тому числі айфони в приміщення, де перебуває президент.

У The Atlantic вже опублікували частину інтерв’ю з президентом України, в якій аргументується, чому постачання зброї нашій країні — це питання глобальної безпеки та раціональне рішення для американців, які не хочуть особисто зіткнутися з вибором «чи відправляти своїх дітей воювати, щоб зберегти рідну землю?». Прочитати його можна за посиланням.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук