Українські та американські інженери розробили антидронову рушницю RG-7, ціна — $12 000

Засновник компанії DroneUA Валерій Яковенко написав про нову антидронову рушницю, що має назву RG-7. Редактор AIN.UA розпитав у Яковенко деталі розробки.

Фото тут і далі: Валерій Яковенко.

RG-7 — це результат розробки групи українських та американських інженерів. Назву компанії з міркувань безпеки не називають. Основні електронні плати розробляються та виготовляються у США, основні елементи корпусу виготовляються та зборка відбувається тут, в Україні. DroneUA — розвиток продукту, ринкова адаптація та дистрбуція.

«Наразі ми формуємо мережу партнерів, які будуть надавати консультації, постачати обладнання, навчати користувачів», — розповідає Яковенко.

Вага рушниці разом з системою живлення 4,5 кг, автономно вона працює від 30 до 60 хв з можливістю швидкої заміни батареї. Працює на частотах 24 та 5,8 Ггц, а також на частотах що дозволяють пригнічувати навігацію.

Вартість обладнання — $12 000.

RG-7 може постачатись в декількох комплектаціях, в залежності від кількості змінних батарей.

Як стверджує Яковенко, наразі виготовлено та ефективно працює в Україні вже 30 таких пристроїв, і лише за останню добу DroneUA отримали запитів на ще 20 таких рушниць.

Рушниці вже готові до замовлення та відвантаження. Але, замовити розробку зараз можуть лише структури, дотичні до державного сектору.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук