Стартап CAST AI з українським фаундером залучив $20 млн

Стартап CAST AI залучив фінансування від фонду CREANDUM та інших інвесторів в сумі $20 млн. Компанія базується в США, але має великий офіс розробки в Литві. Її засновник – виходець із України Юрій Фрайман.

  • CAST AI розвиває продукт з автоматизації та управління витратами у хмарі. Платформа використовує штучний інтелект і автоматизацію для аналізу обчислювальних ресурсів компаній і їх оптимізації. Підключивши свої кластери Kubernetes до платформи, організації можуть переглядати пропоновані рекомендації та використовувати методи автоматизації в хмарі для скорочення витрат.
  • Серед клієнтів CAST AI – соцмедіа-єдиноріг ShareChat, Adtech-компанії Iterable та світовий лідер мобільної аналітики Branch. За даними компанії, з моменту запуску платформи CAST AI продемонструвала зростання доходу щоквартально на понад 220%.
  • CAST AI заснував серійний підприємець, виходець із Одеси Юрій Фрайман, також широко відомий в українському комʼюніті іншим стартапом – Viewdle, який Google купила у 2012 році. Фрайман став першим інвестором та головою ради директорів Viewdle. Наразі живе в Маямі та очолює CAST AI.
  • CREANDUM інвестував $15 млн, решту $5 млн надали попередні інвестори CAST AI. Загалом компанія залучила $38 млн від інвесторів, включаючи Creandum, Cota Capital і Uncorrelated Ventures.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук