Американський регулятор подав позов проти Binance. BNB просів на 6%

В США виступили проти найбільшої криптобіржі світу Binance. Регулятор з назвою Комісія з торгівлі товарними фʼючерсами (CFTC) подала позов проти компанії та її засновника/гендиректора Чжанпен Чжао. Що це означає?

  • CFTC заявляє, що Binance в США порушила правила торгівлі криптовалютними деривативами. Також регулятор стверджує, що біржа не боролась з відмиванням коштів і за останній рік не подала жодного звіту про підозрілі операції, що вже само по собі є підозрілим.
  • Стверджується і те, що Binance мала спеціальних менеджерів для VIP-клієнтів, що допомагали тим обходити правила роботи з подібними майданчиками.
  • Загальна претензія до Binance та її CEO — порушення законів та правил роботи з метою отримання прибутків, тоді як слідування законам — ігнорувалось.

Що може слідувати за позовом CFTC? Регулятор не уповноважений працювати з кримінальними злочинами, тому позов — спосіб накласти штраф чи застосувати санкції проти компанії. Проти аналітики радять не розслаблятись: позов CFTC може стати лише першим дзвіночком того, як американські регулятори зацікавились біржею та Чжао. Зокрема, Комісія з цінних паперів та бірж (SEC) вивчає звʼязок між Binance та Binance US і якщо буде доведено, що американська компанія залежна від глобального гравця — у компанії можуть бути проблеми (в США через жорсткі регулювання біржі часто мають окрему компанію, так було і в FTX — FTX US, яка навіть окремо під свою діяльність залучала інвестиції).

Чому це важливо? Розслідування проти Binance в першу чергу впливають на вартість власного токена компанії — BNB. За останню добу він впав в ціні на 6%, загалом за останній тиждень, коли зʼявились перші чутки про розслідування — на 9%. У лютому з платформи вивели $6 млрд, знову ж таки, по причині розслідування.

Графік: Coinmarketcap
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук