Twitter залишить у вашій стрічці лише користувачів із синьою галочкою

З 15 квітня лише верифіковані акаунти зможуть потрапляти у рекомендації та брати участь в голосуваннях у Twitter. З огляду на досить низьку популярність підписки Twitter Blue в Україні (стала доступна для українців повноцінно лише 24 березня 2023 — ред.), в стрічці багатьох користувачів залишаться лише ті, на кого вони підписані. Як заявив генеральний директор Twitter Ілон Маск, це нововведення — єдиний реальний спосіб боротися з ботами, які все більше наповнюю соцмережу.

«Починаючи з 15 квітня, лише підтверджені облікові записи зможуть потрапити в рекомендації для вас. Це єдиний реалістичний спосіб упоратися з роями ботів зі штучним інтелектом. В іншому випадку це безнадійна програна битва. Голосування також вимагатиме перевірки з тієї ж причини», — пояснив своє рішення Маск.

Ймовірно, це рішення Маска (як і багато попередніх) створить лише більше проблем для користувачів і не факт, що дозволить досягнути поставленої генеральним директором мети.

Основна стрічка в Twitter, що називається «Для вас», формується з постів людей, на яких ви підписані, їхніх реакцій на сторонні публікації та релевантних новин. Проте з цією зміною з неї зникне все, крім ваших безпосередніх підписок та постів від користувачів з синьою галочкою, яка поки не дуже популярна серед більшості користувачів.

При цьому в соцмережі існують боти з «верифіковним» за гроші акаунтом, які спокійно зможуть обходити нові правила і продовжать поширювати спам та дезінформацію.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук