Для геймерів та стрімерів: до України приїхав потужний ігровий ноутбук ROG Strix SCAR 16

В Україні стартували продажі перших ігрових ноутбуків з лінійки ROG Strix від бренду ASUS Republic of Gamers (ROG). Відтепер усі, хто захоплюється комп’ютерними іграми, займається ними професійно або робить ігровий контент для Twitch або YouTube, зможуть придбати нову 16-дюймову модель ROG Strix SCAR 16, з HDR-дисплеєм та підсвіткою Mini LED. 

Що всередині

Ноутбук ROG Strix SCAR 16 — достатньо потужний, щоб «потягнути» усі остані ігрові релізи: він працює на флагманському процесорі Intel Core i9-13980HX 13-го покоління з 24 ядрами й 32 потоками; за ігрову графіку в ньому відповідає відеокарта NVIDIA® GeForce RTX 4090 для ноутбуків із максимальною графічною потужністю (TGP) 175 Вт.  

Завдяки мультиплексору MUX Switch та технології NVIDIA Advanced Optimus користувач під час гри зможе повністю використовувати потенціал відеокарти. Ноутбук підтримує оперативну пам’ять DDR5 обсягом до 64 ГБ та накопичувач PCIe Gen4x4 до 4 ТБ, а це означає, що його власник може водночас грати, вести стрім або створювати контент, наприклад, для ігрового блогу. 

Запускати нові ігри на ноутбуці завжди трохи лячно: а що як кулери не впораються. Але у випадку ROG Strix SCAR 16 такого ризику немає: він оснащений комплексною інтелектуальною системою охолодження із трьома кулерами та сімома тепловими трубками. Як термоінтерфейс на процесорі та відеокарті замість термопасти використовується рідкий метал Conductonaut Extreme від компанії Thermal Grizzly.

Для комфортного геймплею надважливий дисплей та його характеристики. Перший в лінійці SCAR 16-дюймовий екран зі співвідношенням сторін 16:10 добре підходить для онлайн-ігор, де потрібно слідкувати за купою деталей у динамічному оточенні та добре бачити противників. ROG Strix SCAR 16 оснащений панеллю Nebula HDR із підсвіткою Mini LED, частотою оновлення 240 Гц, покриттям 100% колірного простору DCI-P3 та піковою яскравістю 1100 кд/м2. Для комфортнішого керування в цій моделі також збільшили площу тачпеду.

Є також і варіант SCAR 16 з панеллю Full HD та частотою оновлення 165 Гц. Про яку версію ноутбука не йшлося б, його нова 16-дюймова панель відтворюватиме ігри саме так, як на те сподівалися їхні творці. 

Що ще він вміє

Окрім гарної роботи з ігровою графікою, ноутбук ROG Strix SCAR 16 добре обробляє звук: він обладнаний і новою аудіосистемою, що складається із двох високочастотних динаміків і двох спрямованих униз низькочастотних динаміків. Аудіосистема також підтримує технологію віртуального об’ємного звучання Dolby Atmos®. Усе це відтворює звук так реалістично, щоб у гравця виникав ефект присутності усередині ігрової сцени. 

Для гравців, яким подобається грати в команді, важливою буде і технологія двостороннього інтелектуального шумозаглушення, яка прибирає фоновий шум як для вхідного, так і для вихідного сигналів, щоб голоси гравця та його команди було чути голосно та чітко. 

Ноутбук можна брати із собою в поїздки, адже він оснащений акумулятором місткістю 90 Вт·год і підтримує заряджання через порт Type-C з потужністю до 100 Вт. Також він підтримує мережеві інтерфейси Wi-Fi 6E та 2,5G Ethernet, отже його можна швидко підключати як до кабельних, так і до бездротових мереж будь-де. 

Який він ззовні

ROG Strix SCAR 16 ззовні виглядає стильно завдяки кольоровій підсвітці корпусу та клавіатури. RGB-підсвітка клавіатури та нижньої грані корпусу сумісна із технологією Aura Sync. Для кожної клавіші можна обрати свій колір, також доступні накладки для клавіш Armor Caps — тож власник зможе моделювати стиль свого ноутбука собі до вподоби. Дізнайтеся більше про новий ігровий ноутбук ROG Strix SCAR 16 від ASUS з 16-дюймовою панеллю Nebula HDR — HDR-дисплеєм із підсвічуванням Mini LED, — а також із найновішим процесором Intel Core i9-13980HX 13-го покоління і відеокартою NVIDIA® GeForce RTX™ 4090.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук