Європейці збирають $27 000 на гру про українського оператора дрону, що нищить окупантів

Фінська геймстудія Rockodile Games за підтримки німецького паблішера Lesser Evil розробляє гру про українського оператора дронів, який бореться з російськими окупантами – Death from Above. Щоб масштабувати проект, розробники запустили кампанію на Kickstarter, де збирають $27 000. AIN.UA розповідає деталі про гру, її авторів та ідею проекту.

Що за гра

Death From Above — аркадний симулятор керування дроном, події якого відбуваються під час російського вторгнення в Україну.

Rockodile Games розробляє гру у співробітництві з українською Octobear Knight Games. Видавцем та продюсером виступає німецький паблішер Lesser Evil, засновник якої Гендрік Лессер є головою проекту. В процесі роботи розробники консультуються з українськими військовими і технологічними організаціями («Аеророзвідка», ГІС «АРТА»), а також з українськими художниками та музикантами.

«Ми хочемо допомогти людям, які постраждали від російської агресії. Тому ми працюватимемо із українськими художниками та використаємо їх роботи у нашій грі», – пояснив голова розробки і засновник Lesser Evil Гендрік Лессер.

Ви гратимете за українського військового оператора дрона, що бореться із окупантами, збирає цінне спорядження та відновлює лінії комунікації, пошкоджені внаслідок війни. І з приємного – скидатимете гранати на російські танки та солдатів. А ще в грі є жартівлива місія, в якій завдання героя – повернути вкрадені росіянами пральні машинки.

«Можна колекціонувати пральні машини. Деякі росіяни крадуть просто все. Це досить дивно», – коментує Лессер.

Death From Above вийде у попередньому доступі на Steam для PC у другому кварталі 2023 року. Після релізу 30% прибутку від продажів обіцяють передавати «Повернись живим» та «Армії дронів». А коли розробка окупиться, обсяг пожертв збільшиться до 70% чистого прибутку, решта 30% піде на розробку нового контенту для гри.

Гра планується до релізу з українською та англійською озвучкою.

Про розробників

Rockodile Games – інді-студія, що складається лише з трьох геймдевелоперів. Вони працюють над грою вже протягом шести місяців разом з Lesser Evil. За цей час до команди долучився гейм-дизайнер з Octobear Knight Games, а також спеціалісти з маркетингу та продакшену – так чином утворилася невелика міжнародна команда з учасниками з України, Польщі, Фінляндії, Казахстану, Німеччини та Португалії.

Lesser Evil заснований активним діячем індустрії відеоігор Гендріком Лессером (президент European Game Developers Federation та керівний директор Games Bavaria Munich). Компанія виступає проти авторитаризму чи расизму та підтримує демократію.

«Ми публікуємо відеоігри, які мають чітку політичну позицію та меседж. Відеоігри — найбільш поширений, впливовий та важливий культурний медіум цього століття. Як проявлення людської експресії, вони мають бути емоційними та спонукати гравця відчувати», – каже Лессер.

Kickstarter-кампанія розпочалася 9 березня і вже зібрала 95% від мети. У проект повірили майже 300 бекерів. Збори тривають.

Як пояснили в компанії, зібрані кошти будуть використані для оплати українським партнерам Rockodile Games, які допомагають з візуальним стилем гри, її аудіо та сюжетною лінією.

Чому це цікаво

Як пояснив Гендрік Лессер в інтервʼю Venture Beat, Death From Above — невелика інді-гра без великого бюджету, але вона має на меті вплинути на ставлення людей до війни, яку росія розвʼязала проти України і яка триває вже понад рік, супроводжуючись великими жертвами з-боку звичайних українців.

Лессер вважає, що настав час стали відверто політичними, а не уникати складних тем, як це робить більшість компаній в індустрії ігрової розробки. Хоча у минулому він не був відверто політичним у своїй роботі – за його словами, це змінила саме війна в Україні. Потрібно відповідати на виклики, коли демократія зазнає нападів з усіх сторін. Гра не має антивоєнної ідеї і не є закликом до миру за будь-яку ціну. Скоріше, вона навпаки демонструє необхідність для українців захищатися перед обличчям агресії.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук