«Тактичні навички прокачую у PUBG», — військовий, чиє відео бою стало вірусним

У лютому 2023 року український військовий, 21-річний Руслан Зубарев із позивним «Хижак» опублікував відео контактного бою з росіянами, яке набрало мільйони переглядів по соцмережах і розлетілось по світових медіа. 23 березня 2023 року «Цензор.нет» виклав інтерв’ю із військовим, де він розповідає, що підготуватися до контактного бою йому, зокрема, допомагають пейнтбол та комп’ютерні ігри.

  • 18 лютого 2023 року «Хижак» у своєму Telegram-каналі виклав серію відео контактного бою із російською штурмовою групою та БМП, зняту на камеру GoPro. Відео дуже швидко стали вірусними, адже показували аудиторії, зокрема, поза Україною, як виглядає війна не «в телевізорі», а від першої особи. Глядачі дивувалися витримці та тактичним навичкам військового, який ефективно вів бій із ворогом на відстані кількох метрів, під обстрілом та гранатами. Багато людей писало, що відео справляє враження нереальності, як ніби це сцена із Сounter-Strike або іншого шутера, а військового називали «українським Рембо».
  • Повне відео бою публікували безліч разів.
  • 27 березня 2023 року Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний нагородив військового нагородою «Золотий Хрест» та нагородною зброєю за те, Руслан «відбив атаку переважальних сил противника, проявив звитягу та мужність у бою».
  • В інтерв’ю Руслан розповів, що на фронті почав знімати відео для TikTok своєю камерою GoPro. Він також веде Telegram-канал і думає про те, щоб завести канал на YouTube. Коментуючи питання про свої тактичні навички, розповів, що тренує їх зокрема за допомогою пейнтбола та комп’ютерних ігор:

«Мені подобається стріляти, я освоїв все озброєння, яке є у моєму підрозділі. Я був у Одесі під час відпустки після бою, і я добре розважився, ми багато грали у пейнтбол. Жалію, що не робив цього раніше. Пейнтбол — це дуже гарна підготовка до контактного бою, дуже раджу.

Звідки в мене тактичне мислення? Я спілкуюсь із командирами, є вже певний досвід. Тактичне мислення прокачую у PUBG, це теж такий шутер на багато гравців. Я у цій грі маю високий рейтинг, граю у клані NO MERCY, тож коли повертають із бойових завдань, і інколи випадає кілька годин — граю в PUBG», — розповів військовий.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук