Lords of the Fallen — перша ААА гра, в якій буде українська, і не буде російської локалізації

22 березня Steam для гри The Lords Of The Fallen зникла інформація про українську локалізацію. Українське ігрове ком’юніті майже одразу помітило це і закликало розробників повернути українську мову.

Розробники пішли на зустріч і менш ніж за тиждень в гру знову повернули українську локалізацію. Тепер, як повідомляє блогер OLDboi, Lords of the Fallen стане першою ААА-грою, в якій буде українська, і не буде російської локалізації.

Про що Lords of the Fallen?

Рольовий екшен у жанрі темного фентезі, Lords of the Fallen, що вийде у 2023 році — це одночасно ребут і продовження оригінальної Lords of the Fallen, яка вийшла у 2014 році. В грі буде два великі паралельні світи — світ живих і світ мертвих, система стрімкого та плавного тактичного бою, сотня унікальних видів зброї та різноманітні квести.

Широкий набір опцій дозволяє налаштувати зовнішній вигляд вашого персонажа, а потім обрати для нього один із дев’яти класів. Який би шлях ви не обрали, ви розвиватимете персонажа так, як це підходить саме вам. Гра вийде на PC (Steam), PS5 та Xbox Series,

«Після століть найжорстокішої тиранії гнівного бога Адира зрештою перемогли. Але Богів… так просто не здолати. Тепер, епохи потому, наближається відродження Адира. Подорожуйте поміж світами мертвих та живих як один з Темних Хрестоносців в рольовій грі, яка подарує вам незабутні бої з босами, швидкі бої, захопливі зустрічі з персонажами та неймовірний сюжет. Ваша легенда може бути світлою… або темною»

Чому рішення з локалізацією настільки важливе?

Питання локалізації — дуже важливе для українських геймерів. Протягом багатьох років розробники вважали, що для (дуже умовного) пострадянського просторову, включно з Україною, Грузією, Білоруссю та десятком інших країн достатньо зробити одну локалізацію — російську.

Після початку повномасштабного вторгнення багато студій відмовились від створення російської локалізації, проте не почали додавати українську, оскільки їм здавалось це нерентабельним. Щоб змінити цю ситуацію необхідно дати зрозуміти цим людям, що на платформі Steam частка україномовної аудиторії займає вагоме місце, і велика кількість користувачів хоче грати своєю, українською мовою.

І цей процес вже почався. Згідно з офіційною статистикою від Steam, за минулий місяць нам вдалося зробити великий стрибок уперед на 0,05% і наразі грають, коментують та спілкуються українською 0,5% користувачів на платформі. До повномасштабної війни частка коментарів українською в Steam становила лише 0,16%.

Проте навіть той відсоток, який ми маємо зараз, є незначним і, в порівнянні з т угорцями (0,33%) та чехами (0,54%), ми могли б мати значно більшу частку в Steam, зважаючи на те, що загалом чисельність українців більша майже в 3 і 4 рази відповідно.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук