5 переваг автоматизації логістики за допомогою TMS для бізнесу

Зараз все більше компаній звертають увагу на автоматизацію логістики, і це не дивно. Адже за допомогою інноваційних технологій, таких як системи управління транспортом (TMS), бізнес може отримати значні переваги.

Далі ми розглянемо п’ять ключових переваг, які можуть бути досягнуті завдяки використанню TMS у логістиці на основі хмарної TMS ANT-Logistics.

1. Зниження витрат на логістику

Автоматизація за допомогою TMS може допомогти знизити витрати на логістику, тому що вона забезпечує ефективне управління транспортними ресурсами та знижує витрати на паливо, забезпечення автопарку, страхування та інші операційні витрати. Також вона дозволяє вам точно розподілити вантажні операції між автомобілями та маршрутами, що знижує час доставки та покращує ефективність логістичних процесів, враховуючи при цьому 80 показників, які можуть бути індивідуально налаштовані для вашої компанії. 

2. Покращення точності та якості поставок

TMS дозволяє вам створювати точні та деталізовані плани доставки, з урахуванням особливостей кожного вантажу, транспортних ресурсів та маршрутів. Це допомагає забезпечити точність та якість поставок, що знижує ризики втрати товару, помилок в доставці та збільшує задоволеність клієнтів.

3. Підвищення рівня обслуговування клієнтів

TMS дозволяє максимально швидко та ефективно доставляти товари клієнтам. За даними Supply Chain Dive, понад 40% замовлень може бути оброблено та доставлено менше ніж за дві години, якщо використовувати автоматизовані системи управління логістикою. За допомогою системи управління транспортом можна в реальному часі відстежувати місцеперебування вантажів, уникнути затримок та передчасно повідомляти клієнтів про зміни в доставці. Це підвищує рівень задоволеності клієнтів та сприяє збільшенню їх лояльності.

4. Підвищення продуктивності

Система дозволяє зменшити кількість ручних операцій та автоматизувати багато рутинних завдань, що забезпечує підвищення продуктивності роботи працівників. За допомогою TMS, водії та працівники зможуть працювати більш ефективно, зменшуючи час на організацію та контроль логістичних процесів. Це дозволить звільнити більше часу для роботи з клієнтами та іншими важливими завданнями. Наприклад, розрахунок маршрутів, в залежності від кількості точок доставки, може тривати від 2 до максимум 30 хвилин, що суттєво економить час логіста і дає змогу ефективніше використовувати його час.

5. Аналітика та контроль

Однією з найбільших переваг використання TMS є можливість у реальному часі проводити аналіз і контроль над логістичними операціями бізнесу. Рішення TMS дають компаніям комплексне уявлення про ланцюжок поставок, дозволяючи їм контролювати рівень своїх запасів, відстежувати свої відправлення та оптимізувати свої маршрути та графіки. Цей рівень контролю допомагає підприємствам проактивно керувати своїми логістичними операціями, а не реагувати на проблеми після їх виникнення. Таку функціональність реалізовано за допомогою графічних дашбордів, що дають змогу не просто отримати аналітичні дані, а ще й візуалізувати їх у зручному форматі. 

Всі ми завжди хочемо отримати чарівну пігулку, що вирішить усі проблеми, це стосується і логістики, чи то транспортної, чи складської. Але, на жаль, такої пігулки не існує. Проте з впевненістю можемо стверджувати, що час та гроші витрачені на впровадження системи з управління транспортом у вашому бізнесі дозволить завжди бути на крок попереду конкурентів та справді керувати процесами у цьому напрямку. 

Не вірите? Звертайтесь до ANT-Logistics і переконайтесь вже на перших етапах спілкування.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук