E3 2023 скасували через недостатню зацікавленість в події

Майже через рік після оголошення про повернення виставок E3 (які до цього були скасовані через пандемію коронавірусу) Entertainment Software Association (ESA) знову скасувала проведення E3 у 2023 році. Як повідомляє IGN, організатори оголосили, що цьогорічна виставка Electronic Entertainment Expo (E3) «просто не викликала достатнього інтересу, необхідного для її проведення».

Чому довелося скасувати E3 2023?

Два джерела підтвердили IGN, що організація оголосила про скасування в електронному листі, надісланому 30 березня. У листі сказано, що хоча E3 «залишається улюбленою подією та брендом», подія 2023 року «просто не достатнього постійного інтересу, необхідного для її проведення таким чином, щоб продемонструвати розмір, силу та вплив нашої галузі».

Подія мала відбутися з 13 по 16 червня в конференц-центрі Лос-Анджелеса і мала стати першою офлайн-виставкою E3 з 2019 року. E3 було скасовано у 2020 році через пандемію COVID-19, і хоча онлайн виставка була проведена у 2021 році, її знову було скасовано у 2022 році, щоб зосередитися на «оновленому вигляді», який мав встановити встановить новий стандарт для гібридних (онлайн та офлайн) галузевих івентів.

«Це було важке рішення через усі зусилля, які ми та наші партнери доклали для проведення цієї події, але ми мали зробити те, що є правильним для галузі та правильним для E3. Ми розуміємо, що проблеми з ресурсами зробили перебування на E3 цього літа перешкодою, яку багато компаній не змогли подолати. Для тих, хто планував брати участь в E3 2023, нам шкода, що ми не можемо влаштувати презентацію, на яку ви заслуговуєте, і яку ви звикли очікувати від подій ReedPop», зазначили організатори після публічного поширення листа журналістами.

Чи будуть ще проводитися виставки E3?

Останніми роками E3 поступово помирає. І це почалось навіть не з пандемії коронавірусу, яка тимчасово призупинила проведення івентів, а навіть раніше, коли великі ігрові студії та видавці почали відмовлятися від участі в E3, віддаючи перевагу своїм власним івентам.

Раніше стало відомо, що від участі в E3 2023, серед іншого, відмовилися Sony, Microsoft, Nintendo, Ubisoft, SEGA та Tencent. Деякі з цих компаній оголосили, що у червні проведуть власні презентації. Відсутність великих ігрових видавців збільшило фінансові проблеми організаторів та зменшило привабливість виставки для відвідувачів.

І певно в майбутньому E3 просто перестане проводитися, оскільки малоймовірно, що геймдев-компанії раптом передумають, скасують власні івенти й знову повернуться до формату загальної виставки.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук