Midjourney закрила безкоштовний доступ до сервісу генерації зображень

Midjourney закрила безкоштовний доступ до сервісу генерації зображень після того, як користувачі почали масово створювати вірусні дипфейки за допомогою цього інструменту. Як повідомляє Engadget, компанія вважає, що початкових заходів безпеки виявилося недостатньо, щоб запобігти неправильному використанню сервісу і тепер він доступний лише за підпискою (починаючи з $10).

Чому закрили безкоштовний доступ?

Як пояснює The Washington Post, останніми тижнями Midjourney опинився в центрі небажаної уваги. Користувачі використовували на штучний інтелект компанії, щоб створити фейки про арешт Дональда Трампа або генерували зображення Папи Франциска в модному пальті.

Хоча ці згенеровані зображення швидко визнали фальшивими, існує занепокоєння, що зловмисники будуть використовувати Midjourney, OpenAI DALL-E та подібні генератори для поширення дезінформації.

Midjourney визнала проблеми зі чинними політиками щодо генерації зображень вмісту. У 2022 році генеральний директор Midjourney Девід Хольц виправдав заборону на генерацію зображень китайського лідера Сі Цзіньпіна, сказавши користувачам Discord, що його команда лише хотіла «мінімізувати шкоду», і що будь-який доступ у Китаї важливіший, ніж дозвіл на сатиричний контент. Засновник додав, що Midjourney сподівається покращити модерацію штучного інтелекту, яка перевіряє зловживання.

Які тарифні плани пропонує Midjourney?

Крім базового безплатного користування, доступу до якого наразі більше нема, Midjourney пропонує також і три тарифних плани на вибір: Basic, Standard та Pro, які відрізняються між собою ціною, кількістю доступних генерацій в режимах Relax (коли нейромережа який обробляє запити по черзі) та Fast (обробляє запит із найвищим пріоритетом в режимі реального часу).

  • Basic Plan. Вартість тарифу — $10 на місяць. До нього входить: 200 генерацій картинок, 3 генерації у режимі «Fast» одночасно;
  • Standard Plan. Вартість тарифу — $30 на місяць. До нього входить: необмежена кількість генерацій картинок у режимі «Relax», 15 годин у режимі «Fast», 3 генерації у режимі «Fast» одночасно;
  • Pro Plan. Вартість тарифу — $60 на місяць. До нього входить: необмежена кількість генерацій картинок у режимі «Relax», 30 годин у режимі «Fast», генерація у приватному режимі, 12 генерацій у режимі «Fast» одночасно.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук