Virgin Orbit звільняє 85% працівників і готується до закриття або продажу компанії

Компанія британського підприємця сера Річарда Бренсона Virgin Orbit звільнить 675 співробітників, що складає 85% персоналу. Як повідомляє Tech.eu, причиню такого радикального скорочення (а надалі й закриття або продаж компанії) став провальний раунд фінансування, під час якого Virgin Orbit не вдалося залучити інвестиції.

  • Virgin Orbit планувала стати новим альтернативним механізмом для запуску супутників на орбіту. Компанія використовує незвичайний спосіб запуску: ракету-носій піднімає в небо модифікований Boeing 747 і лише на висоті 11 000 метрів ракету скидають у вільний політ, після чого вона вже запускає свої двигуни.
  • Проте, попри першу успішну місію з виходом на орбіту, яка відбулась в січні 2021 року та чотири наступні успішні польоти протягом наступних років, невдача в січні 2023 року та подальше швидке падіння ціни її акцій змусили Virgin Orbit шукати додаткове фінансування для підтримки діяльності.
  • Після невдалої спроби залучити фінансування в Virgin Orbit оголосили про скорочення приблизно на 675 працівників, що становить приблизно 85% штату, щоб зменшити витрати у світлі нездатності компанії забезпечити достатнє фінансування.
  • Крім того, як повідомляє CNBC, представник компанії заявив, що діяльність Virgin Orbit припинена в осяжному майбутньому, а Bloomberg підтвердив, що решта 15% співробітників, які ще залишились у штаті працюватимуть над згортанням бізнесу. Крім того, Bloomberg з посиланням на анонімне джерело стверджує, що «Virgin Orbit все ще прагне продати весь або частину свого бізнесу».
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук