Італія стала першою у світі країною, що заборонила доступ до ChatGPT

31 березня італійська служба захисту даних заборонила доступ до чат-бота OpenAI зі штучним інтелектом ChatGPT. Як повідомляє «Бабель», з посиланням на Гарант захисту персональних даних Італі, причиною блокування стали ймовірні порушення приватності.

  • За даними відомства 20 березня ChatGPT порушив приватність даних розмов користувачів і платіжної інформації людей, які купили платну версію чат-боту.
  • У чат-боті ChatGPT тоді просто сталася помилка — інші користувачі могли бачити теми розмов із ботом, які їм не належали. У компанії зазначили, що помилку вже виправили.
  • Помилка спричинила занепокоєння у користувачів, які побоюються, що їхня особиста інформація може бути розкрита за допомогою цього інструмента. Збій, схоже, вказує на те, що OpenAI має доступ до чатів користувачів. Проте рішення Італії вже набуло чинності. Це тимчасово обмежить обробку даних італійських користувачів чат-ботом ChatGPT.
  • Компанія має 20 днів, щоб відреагувати на наказ. Якщо вона цього не зробить, то їй загрожує штраф. Штрафи за порушення режиму захисту даних ЄС можуть сягати 4% річного обороту або €20 мільйонів, залежно від того, що виявиться більшим.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук