Українські екосистеми для боротьби з комарями Mosqitter вироблятимуть у Бразилії

Українська Mosqitter, що спеціалізується на розробці екологічних рішень для боротьби зі шкідниками, підписала ліцензійну угоду про виробництво в Бразилії. Партнером у виготовленні пристроїв від комарів на локальному ринку стала Marangoni — компанія, що спеціалізуються на енергетиці, інфраструктурі та металообробці. Про це AIN.UA повідомили представники Mosqitter.

Як пояснили в Mosqitter, партнерство допоможе перенести українську технологію в Латинську Америку. Таким чином, бразильська компанія Marangoni буде виробляти пристрої за українською технологією, та продаватиме їх під брендом Mosqitter.

Дистрибуцією і продажами також займатимуться Marangoni, пояснили AIN.UA представники компанії. Mosqitter постачатиме на бразильське виробництво блоки управління, а також програмне забезпечення систем. Крім цього, команда допомагатиме та супроводжуватиме процес встановлення і налагодження процесу виробництва, розвиток та позиціонування бренду Mosqitter в Бразилії.

Як стало відомо, на перші роки співпраці Mosqitter і Marangoni заплановано виготовлення декількох тисяч одиниць з подальшим збільшенням об‘ємів виробництва. Одночасно, точні об‘єми виготовлення пристроїв в компанії не назвали.

Що таке Mosqitter

Система Mosqitter здатна боротися з проблемою без шкоди навколишньому середовищу й використання хімії:

«Основна ідея — заманити та зловити, але не вбити. Ми вирішили зіграти на інстинктах комарів. Тому наша система імітує дихання та тепло людини, довжину хвиль, які випускає тіло, і аромат, що створює наша шкіра. Наша задача — ще на початку активності зібрати тих комарів, які планують репродуктивний цикл на конкретній території, щоб його зупинити. І при цьому не впливати на природний баланс, наприклад, біля озера, де вони — частина екосистеми та необхідні як їжа для більших тварин», — розповідала раніше Анастасія Романова, генеральний директор і засновник Mosqitter, в інтервʼю AIN.Business.  

Зображення: Mosqitter

Доцільність використання української технології партнери пояснили тим, що з початку 2023 року в Бразилії спостерігалися численні спалахи захворювань, що передаються комарами. Серед них, у тому числі, 160 випадків лихоманки денге, що на 46% більше, ніж у минулому році.

«Нове партнерство є великим кроком вперед для нашої команди в Mosqitter, щоб зробити довкілля чистішим, здоровішим і екологічнішим. Бразилія стане нашим третім виробничим майданчиком в рамках ліцензійної програми Mosqitter разом з Україною та Індією», – додала Анастасія.

Зараз компанія фокусується на американському ринку, активно працює з партнерами на бразильському, індійському та італійському ринках, а також вже однією ногою на канадському. Система коштує $1200, ціна може трохи відрізнятися в залежності від країни. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук