Twitter занижував охоплення постів про російсько-українську війну

31 березня Twitter відкрив код свого алгоритму, який формує стрічку рекомендованих постів. Дослідники почали його вивчати й виявили, що твіти, які стосуються російсько-української війни, позначаються як дезінформація й занижуються у видачі.

Як повідомляє NV, через таку політику користувачі з меншою ймовірністю побачать публікації про Україну у своїй стрічці, а акаунти, присвячені висвітленню війни, отримають менше охоплення.

Що не так з алгоритмами Twitter?

Користувачі Twitter, які часто пишуть на тему війни в Україні, помітили меншу взаємодію з їхніми обліковими записами після того, як Маск очолив платформу в жовтні минулого року.

По-перше, у нас були проблеми з українськими номерами в Twitter. Тепер, після того, як Twitter розкрив свій алгоритм, ми бачимо, що пости про Україну занижуються. Нічого страшного, це ж лише дописи про країну, яка зазнала вторгнення та де люди щодня борються за своє життя… цікаво, кому це вигідно», — зазначили в UNITED24.media

Важливо зазначити, що з опублікованого коду неможливо однозначно визначити повний ланцюг роботи алгоритмів Twitter та з однозначною впевненістю стверджувати про факт заниження видачі публікацій про Україну. Проте дослідники стверджують, що все працює наступним чином: пости про Україну маркуються як дезінформація, а все, що класифікується як дезінформація – занижується в охопленні.

Що не так з Ілоном Маском?

Сам Маск, з одного боку надає Україні супутникові термінали Starlink, які ми використовуємо для підтримки зв’язку, а з іншого регулярно просуває тези російської пропаганди, а пропонує зменшити допомогу Україні, щоб «не ескалувати конфлікт».

Наприклад на початку жовтня минулого року Маск опублікував у Twitter «мирний план» для України, який практично повторював позицію Росії, а також запустив опитування де пропонувалось вирішити, чи має «воля народу» вирішити, залишатися захоплені регіони частиною України чи стати частиною Росії.

Раніше українські користувачі помітили, що у вкладці «Інтереси» в Twitter у них зʼявилась велика кількість російських тем, якими вони ніколи не цікавились. Проблема в тому, що ці «інтереси», зокрема, впливають на контент, який користувач може бачити у стрічці Twitter. Ми розповіли, як почистити «інтереси» від російського контенту.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук