Google Drive без попередження обмежив кількість файлів, а потім скасував зміни

4 квітня 2023 року Google без попередження ввів обмеження на кількість файлів, які можна створювати та зберігати в Google Drive. Обмеження стосувалось не загального розміру, а саме кількості файлів — максимум становив 5 млн.

Проте, як повідомляє The Verge, протягом першої ж доби дії нових правил в Google передумали й скасували нові ліміти, пообіцявши, що «дослідять альтернативні підходи, щоб забезпечити чудовий досвід для всіх»

Якими були нові правила Google Drive?

Google ввів обмеження на кількість файлів, які можна створювати та зберігати Google Drive, дозволивши користувачам тримати максимум 5 млн файлів на Диску, навіть якщо вони заплатили за додаткове сховище.

Обмеження у 5 млн файлів стосувалось лише кількості файлів, які ви створите на диску, а не загальної кількості файлів, до яких надано доступ на вашому диску. Це означає, що у вас могло бути понад 5 млн файлів у системі, якщо вони були створені іншими користувачами й лише відкриті для вас.

Речник Google Росс Ріхендрфер заявив, що ця зміна стала способом «підтримати високу продуктивність і надійність» і що вона повинна допомогти запобігти «зловживання» системами компанії. Він також зазначив, що ті користувачі, що досягнуть ліміту, отримають сповіщення та зможуть зв’язатися зі службою підтримки Google, щоб вирішити проблему.

Чому Google довелось від них відмовитись?

Хоча 5 млн може здатися абсурдною кількістю файлів для завантаження однією особою, деякі користувачі справді досягли цієї межі. У публікації на Reddit користувач із 7 млн файлів на «Диску» каже, що Google раптово заборонив їм створювати нові файли в лютому 2023 року, попри те, що вони не досягли ліміту у 2 ТБ, за який вони платять.

Кілька інших користувачів сайту відстеження проблем Google кажуть, що вони зіткнулися з обмеженням файлу приблизно в той самий час і спочатку мали враження, що це була помилка.

Як зазначено в повідомленні Reddit, обмеження файлів означало, що користувачі з платними 2 ТБ пам’яті та середнім розміром файлу менш як 400 КБ досягнуть ліміту файлів ще до того, як у них вичерпається простір для зберігання. Іншими словами, деякі користувачі можуть платити за більше пам’яті, ніж вони можуть фактично використати.

Врешті-решт Google довелося скасувати нові ліміти й зазначили, що шукатимуть альтернативні рішення для підтримки стабільності їхніх сервісів. Також компанії пообіцяли, що наступного разу будуть попереджати користувачів про зміни правил.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук